Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Sám doma a psychopat s Frodem. :-D Macaulay Culkin je zde tedy pěkný manipulativní spratek, který se neštítí nemalého zvěrstva. Zabíjení zvířat? Brnkačka. Způsobení hromadné dálniční bouračky? Jasná páka. A dál si můžete klidně domyslet, co vás čeká... Čekal jsem umírněný snímek, ale dostalo se mi docela dusného vyústění a gradování. A role Kevinovi, teda pardon, Macaulay Culkinovi sedla na výbornou. To samé Elijah Wood, který zde exceluje na začátku své herecké kariéry a znázorňuje onu bezmoc proti zlem prorostlým synkem. Nikdo mu nevěří a pro okolí se zdá poněkud šáhlým a traumatizovaným ze smrti své matky. Dál asi netřeba dodávat, Dobrý synek mě docela překvapil a spolehlivě natáhl jako špagát na prádlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode často žijú detské hviezdičky (o tom, koľké z nich prekročia v dospelosti vlastný tieň, raz napíšem smutný článok), ale len málokedy sa staneme svedkami zázraku, akým je DOBRÝ SYNČEK. V ňom totiž tvorcovia proti sebe postavili Macaulayho Culkina zo SÁM DOMA a Elijaha Wooda z NAVŽDY MLADÉHO. Bolo to odvážne rozhodnutie, pretože toto naozaj nie je komédia, toto nie je ani čierna komédia, toto je "skutočný" triler. No, skutočný... je to riadne čudný a rozpačitý „detský triler“, ktorému nepomôže ani balansovanie nad priepasťou (ani David Morse). ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Maculay Culkin se jednou v životě hodně dobře rozehrál, ale k jeho smůle dostal jako protihráče Elijaha Wooda, který ho strká do kapsy všemi deseti, i když naopak neukazuje vše,co v něm vězí. Kromě hereckého duelu je film i duelem obou postav, Henryho, jehož hry začínají dostávat hodně nebezpečný rozměr a Marka, který začíná chápat, že tohle hraní přestává být legrace, alesamozřejmě nikdo nevěří jemu, ale andělsky se tvářícímu Henrymu... Napínavé rodinné drama ani chvíli nenudí a přestože je plné žánrových klišé a není moc originální, je dobře natočené a rozhodně stojí za shlédnutí. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pár děr v ději je převálcováno Culkinem, vymanivším se ze škatulky family-friendly herce ze série Sám Doma. Těžko se u takovéhoto komentáře nespoiluje, ale zkusím to... V prvé řadě bych toto rozhodně nedoporučil dětem, ostatně v Améru tento film měl hodnocení R, myslím. V druhé řadě zamhouřete oči, kdykoliv se na scéně objeví nějaký dospělý - nejenže rodiče nejsou zrovna z těch nejstarostlivějších, dokonce v jednom momentě selže i psychiatr, aby odhalil, kdo že je skutečným "chessmasterem" a padouchem. A taky tento film obsahuje Elijah Wooda. Nic světoborného si od toho neslibujte, ovšem jako mrazivý film na občasné televizní seance je to naprosto ideální. Za to dávám (trošku slabší) 4 hvězdičky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, pěkný námět a výborný herecký výkon nejen našeho zlatíčka Macaulaye Kuckina, ale i Froda Pytlíka z dob, než se přestěhoval do Hobitína. Má to pěknou atmosféru a i přes všecna pozitiva je to jen průměr, ovšem hodně silný a takový, že se na něj můžete podívat znova. Povedený psychologický thriller. 65%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)
  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)

Reklama

Reklama