Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že ten ,,dobrý synek´´ byl tak ,,dobrý´´ až mi z něho místy šel mráz po zádech. Než mít takhle ,,dobrého´´ synka to je fakt lepší nemít žádného. Nicméně jsem si nevšiml, že by měl nějaký svůj charakteristický úsměv ďáblíka. Konfortace s rodiči tady celkově trochu chyběla, ale to nebyla hlavní chyba. Film nejvíce pohřbívála přílišná hloupost a hlavně nelogické chování Froda a ,,synka´´. On i ten Frodo byl tady totiž takovej šáblej a s tou jeho teoríí o mámě (tetě mámě) mě štval. To chtěl mít synka za bráchu? A já jsem si ani nevšiml, že by si ho jeho teta, která teď teda měla být teda jeho mámou (či cooo? nějak zvlášť všímala. Krom tedy jedné scény. Opět chyběla jakákoliv konfortace. Nicméně jsem Frodovi pochopitelně fandil. V boji proti synkovi bych fandil komukoliv. Musím uznat, že synek byl fakt možná jednou z nejodpornějších filmových postav, které jsem kdy viděl. Ale závěr filmu zase jedním z nejhorších a doufám, že už žádný takový nikdy neuvidím. Tak nechutně slizký, patosovitý, nerealistický a s takovým přehráváním. Blébléle. Tří by byly moc a vzhledem k malé škále hodnocení musím dát jenom dvě a půl. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Maculay Culkin se jednou v životě hodně dobře rozehrál, ale k jeho smůle dostal jako protihráče Elijaha Wooda, který ho strká do kapsy všemi deseti, i když naopak neukazuje vše,co v něm vězí. Kromě hereckého duelu je film i duelem obou postav, Henryho, jehož hry začínají dostávat hodně nebezpečný rozměr a Marka, který začíná chápat, že tohle hraní přestává být legrace, alesamozřejmě nikdo nevěří jemu, ale andělsky se tvářícímu Henrymu... Napínavé rodinné drama ani chvíli nenudí a přestože je plné žánrových klišé a není moc originální, je dobře natočené a rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený filmek, ve kterém Macaulay Culkin ukázal, že dospívá a že nemusel být jen herec jedné role. Tohle ho mohlo dostat v kariéře hodně daleko, jelikož ukázal kvality ve vážnější roli, v tomto případě hajzlíka, který je zlo ve své podstatě....jak Culkinova kariéra dopadla víme bohužel všichni. Film nás seznamuje s milým Woodem, který se musí postavit zlu v podání Culkina. Atmosféra graduje, okolí je vystavováno většímu a většímu zlu, až nakonec dojde na souboj dobra a zla.... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

"Já na zlo nevěřím." ..."Ale to byste měla!" Já osobně teda na zlo věřím. Obzvlášt' po tom, co jsem měl možnost vidět nasraného a zlobou, až do morku kostí, prolezlého Kevina. Asi mu z toho, jak mu pořád domů lezli ti lupiči, Mokří banditi, už vážně přeskočilo. Jako padouch je vážně skvělý. Doufám, že v příštím díle "Sám doma" už poteče krev :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kevin vyrostl nechal se přejmenovat na Henryho a stal se z něj pěknej parchant. Škoda, že tenhle film ve své době propadnul. Lepší hereckej výkon Culkin jinde nepodal a Wood mu zdatně sekunduje. Zkouknul jsem zase tenhle filmek po nějaký době a pořád se mi líbí. Rutinní režisér nevýrazného Otčíma Joseph Ruben se tady vytáhnul a natočil opravdu povedenej thriller. Ničím extra výjimečnej, ale za ty aspekty co jsem zmínil a za místy fakt mrazivou atmosféru si ode mě nakonec ty nejslabší 4* vyslouží.70% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu bol približne 17 miliónov amerických dolárov. Z toho bol honorár Macaulaya Culkina (Henry Evans) 5 miliónov a Elijah Wood (Mark Evans) zinkasoval rovný milión. (Raccoon.city)
  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)
  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)

Reklama

Reklama