Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller nepřinášející nic originálního, avšak napětí ano - což je přesně důvod, proč se na tenhle film podívat. Vědomí, že v určitých chvílích nelze věřit téměř nikomu a že mezi kamarády a spolupracovníky jsou svině, nenechává člověka v klidu. Kolikrát se tohle odehrává okolo nás? Bezmocnost, kdy jste nevinní, ale zoufale musíte své okolí o tom přesvědčit. Skvělé herecké duo s vydařeným dabingem. V poslední čtvrtině filmu jde o život... ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Danny a Chris k sobě hledají cestu. Oba jsou profesionální policejní vyjednavači, ale nyní stojí na opačné straně barikády. Oba mají svoje zájmy a oba dobře vědí, že "překecat" toho druhého nestačí. Dannyho bývalí parťáci totiž zcizili hodně peněz, ale obětního beránka si rozhodně nevybrali šťastným způsobem. Takhle začíná film, který by se patrně ztratil v přeplněných regálech videopůjčoven, kdyby v něm ve slovních přestřelkách neexcelovali dva mí nejoblíbenější herci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neprávem obviněný muž psancem, hledání skutečného viníka policii navzdory, zoufalá myš v koutě, Chicago. Podobné jako Uprchlík, akorát že se neutíká, ale ukecává.. Vyjednavačský thriller s dobrými hereckými výkony (přes Spaceyho a Jacksona se trochu zapomíná na J.T.Walshe), slušným spádem, inteligentním scénářem a už předem zlověstnou sekvencí úvodních titulků. Vytkl bych jen zbytečně předramatizovaný závěr a Samuelův otřesný zrzavý přeliv.. P.S.: Scéna, kdy si jeho Danny Roman podává po telefonu vyjednávače Farleyho asi nejen mně připomněla Julese Winnfielda a jeho kreaci na téma: „Mluví se v Cože anglicky a vypadá pan Marsellus Wallace jako děvka?“.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Povodne som tu mala 4 hviezdy, predsa len, par drobnosti sa mi nezdalo. Ale ked tak uvazujem. Skveli herci, scenar, nic extremne prehnane co do obrazu. Chvilami som sa bavila, chvilami mi bolo do placu, chvilami som bola fakt prekvapena a chvilami bola napata. Siroko daleko o nicom, co som v poslednej dobe videla, nemozem povedat to iste. Zasluzia si plny pocet... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama