Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Faidra 

všechny recenze uživatele

SSS (syndrom sequelové slabosti) se nevyhnul ani velkému S. Neopakovatelnost a originalitu jedničky už nikdo nemůže vrátit, ale dvojka nenese vinu za to, že už tušíme, co se na nás chystá. Což rozhodně neznamená, že se nebudeme skvěle bavit. Čeká na nás vydařený kříženec Zorra s Garfieldem oplývající podmanivým přízvukem Antonia Banderase, dva skvělé písničkové klipy (zvlášť před tím druhým s mou milovanou Holding Out Of A Hero se může jít každý akční film vycpat), sociopatická víla kmotřička, princ odporný stejně jako krásný (a mluvící hlasem Ruperta Everetta) a množství parodií a narážek od Pána prstenů přes Spidermana, Vetřelce a Mission Impossible po Frankensteina. Tak na co čekáme? Aha, na Osla, až se rozloučí s dračicí a oslodráčky. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Shrek.... kdo by si to pomyslel, že ho budu tak prožívat... A dvojka? Jsem značně skeptický v pokračování něčeho perfektního a bojím se jak malej,zklamání a rozčarování (např. Matrix apod.) ala nastavovaná kaše, ale Shrek 2??? Jupííííí, nejsem a nebyl jsem zklamán!!! Naopak. Shrek 2 je po všech stránkách (humor... a inteligentní !!!! ,muzika, svěžest) rovnoceným partnerem jedničky a v mnoha ohledech jej předčí... A co trojka???? Bojim bojim, moc se bojim....ale doufám a věřím, že to bude minimálně na stejné úrovni.... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Shreka je obohatený o nové postavy, najmä o dobrú vílu a princa Krasoňa. A samozrejme Kocúra. Napriek tomu, že sa dej uberá opäť presne určeným rozprávkovým scenárom, napriek tomu prináša nové situácie a nečakané zvraty. A zase narážame na to, že zdanie klame, a i dobrá víla nemusí byť tak nutne dobrá. Toto sa mi na filmoch o Shrekovi páči, že núti k premýšľaniu a vlastne učí deti rozoznávať kto a čo je dobré a čo zlé. Druhý diel je možno len o jedno percento slabší ako diel prvý, ale stále patrí k vrcholom animovanej tvorby. Kto dodnes nevidel Shreka, prišiel o veľa. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už první minuty, kdy se každou chvíli objeví parodie známého okamžiku ze známého filmu, dávají tušit, v jakém duchu se Shrek 2 ponese - už to není parodie na pohádky, jako spíš parodie v hávu pohádky. Zůstaly pohádkové bytosti a prostředí, ale to, co zažívají, by klidně mohlo zářit ve Žhavých výstřelech. A mně se líbily jak Žhavé výstřely, tak Shrek 2 - který je vtipný i právě díky tomu, že se vše odehrává v pohádkovém prostředí, které samo ještě navíc umožňuje vytvářet další a další komické situace.... Vlastně Shrek 2 je non-stop zábavná jízda, kdy opravdu nemá cenu počítat výbuchy a záchvaty smíchu. A Antonio Banderas jako kocour v botách je k sežrání:-) Čistých 5* to sice není, ale 4* jsou málo. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, která si bere na mušku známé pohádky staré desítky i stovky let a některé anachronismy a narážky na nové filmy vám ani nepřijdou, tenhle díl má mnohem blíž k filmové a aktuálně dobové parodii. Ubírá mu to na univerzálnosti a je to místy přesně ten druh humoru, kterým dávají tvůrci najevo, že to s filmem nemyslí až tak vážně. Důkazem budiž i postava kocoura, která na mě působila hodně rozporuplně. Netvrdím, že ve filmu nejsou scény, které by mě nenadchly nebo humor, kterému bych se nezasmál, ale není to tak nenucené, přirozené a spontánní jako v prvním díle. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (47)

  • Kocúr v čižmách pretrhne Shrekovi tričko, ale v nasledujúcich záberoch je tričko znovu ako nové. (Greenpeacak)
  • Jeden animátor vytvořil během týdne 3–5 sekund animace. Kdyby měl tedy jediný animátor zvládnout veškerou animaci, trvalo by mu to zhruba 47,5 roku. (HappySmile)
  • Keď Oslík príde na večeru, nemá pred sebou tanier ani príbor, no v ďalšom zábere už má aj tanier s polievkou, aj príbor. (patrik1177)

Související novinky

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama