Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (580)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa celkom samoúčelná zlátanina snažiaca sa priživiť na vlne buddy filmov, tak populárnych v 80 a 90 rokoch. Stalloneho aj Russella mám veľmi rád. Mnohé filmy s nimi považujem za vrcholy akčného a sci-fi žánru, ale toto spojenie, ktoré by mi za iných okolností spôsobilo príjemné šteklenie v napätom očakávaní čo ďalšie táto dvojica správí, pôsobilo v tomto filme nedotiahnuto. Kančalovskij nie je režisér hodný zapamätania. A ústredná dvojica nevyšla s Blackovho pera a už vôbec sa nejedná o niečo pomätné. To pamätné , nové ukradli Tangovi a Cashovi úplne iné filmy. Hlavným problémom je hlúpy zloduch a nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou, s ktorých každý sa snaží ukradnúť najväčší kus koláča tomu druhému. Hláškujú každú jednu minútu a tým pádom nemáme ako divák možnosť troška do nich ako do postáv nahliadnúť. Smrtonostná zbraň bola predsa len o niečom inom. Podpriemerná zlátanina, ktorej úspech a kultovosť je pre mňa záhadou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Říkám to furt a řeknu to ještě jednou. Ve své době příkladný akční film, podle kterého se ostatní učili, jak má vypadat nesourodá dvojice a jak se "hláškuje". Kdybych si měl sestavit nějaký žebříček Stalloneho filmů, dal bych na první místo Demolition mana, potom Rambo IV a pak hlavně Tango a Cash. Víc takových klasik a budu držet hubu. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Po dnešní projekci jsem nucen převlíct kabát, označit film jako teplý střevní produkt, didakticky zakroutit hlavou nad debilitou scénáře, filosoficky srovnat se Sandokanem, herecky šoupnout týpka s kódovým označením 31/12 na seznam nejhledanějších teroristů světa a na protest proti "tomu vlasatýmu" nechat zastřelit každou máničku brokovnicí na kuličky. Mimochodem, ta ženská, kterou zachraňovali, musela mít dost jednostranné natáčení, když ji v jednom kuse někdo držel pod krkem, doufám, že záporáci použili aspoň antiperspirant, jinak si holka musela připadat jak v senior pavilonu orangutanů po liposukci. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ray Tango je prototypom novodobého policajta. Chodí v saku, usŕkne kávu britským spôsobom a vyzerá civilizovane, aj keď je na ňom viac svalov než by bolo zdravé. Hovorí slušne, chová sa slušne a páli mu to - skrátka pýcha každého oddelenia. Gabe Cash je oproti tomu old school fízel, ktorý možno nevie Einsteinovu teóriu relativity, ale ak ste spáchali nejaký zločin, zmláti vás do guľatého štvorca a ešte vám na cestu do väzenia povie nejakú vtipnú historku z jeho bohatého súkromného života. A že to tejto dvoje spolu sekne uvidíte aj sami. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dám sice jen siné tři hvězdy, ale nebudu mít v budoucnu problém - na rozdíl o jiných tříhvězdiček a dokonce i některých pětihvězdiček - se na film znovu podívat a pobavit se. Ale objektivně to fakt na 4* není - padouši sice vymyslí geniální plán, ale ten je pitomý už od začátku (přitom ten Japonec měl plán lepší - rovnou oba krouhnout, a byl by klid; jenže to by pak nemohli naši kluci statečně unikat a bojovat), spousta věcí je tu velmi nedůvěryhodných a ta přehršel vtípků na homosexuály je tu nejen zbytečná, ale navíc se párkrát dokonce opakuje, takže to není vtipné. Ale jinak ústřední dvojka jede skvěle, pár hlášek je vymazlených, některé akční scény dobře natočené, a dokonce jsem si vybavil i Teri Hatcher, kterou bych měl znát minimálně z MacGyvera. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Pracovní název filmu byl The Set Up. (džanik)
  • Brýle, které ve filmu Ray Tango (Sylvester Stallone) nosí, má Stallone dodnes uložené mezi svými cennostmi. (ČSFD)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama