Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (580)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dám sice jen siné tři hvězdy, ale nebudu mít v budoucnu problém - na rozdíl o jiných tříhvězdiček a dokonce i některých pětihvězdiček - se na film znovu podívat a pobavit se. Ale objektivně to fakt na 4* není - padouši sice vymyslí geniální plán, ale ten je pitomý už od začátku (přitom ten Japonec měl plán lepší - rovnou oba krouhnout, a byl by klid; jenže to by pak nemohli naši kluci statečně unikat a bojovat), spousta věcí je tu velmi nedůvěryhodných a ta přehršel vtípků na homosexuály je tu nejen zbytečná, ale navíc se párkrát dokonce opakuje, takže to není vtipné. Ale jinak ústřední dvojka jede skvěle, pár hlášek je vymazlených, některé akční scény dobře natočené, a dokonce jsem si vybavil i Teri Hatcher, kterou bych měl znát minimálně z MacGyvera. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jin a Jang policejního sboru L.A. je nucen spojit síly v klasice buddy movie 80.let. Škoda změny režiséra v průběhu natáčení, která se podepsala na poněkud pitomém závěru. Nezapomenutelnou scénou s nádechem parodie budiž elegantně oháknutý Tango zastavující revolverem tahač s cisternou, při čemž mu předním oknem přistane k nohám Maniac Cop i s komplicem.. Paráda Rayi! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Navoněný Tango s vyčpělým Cashem jsou vzájemně se nesnášející elitní detektivové, kteří po padouchově jednoduché fintičce, poznávají nápravné zařízení z vnitřní strany mříží. Většina jejich nových spolubydlících získala tento výhodný pronájem díky pracovní aktivitě aktuálně zabásnutých ochránců zákona a již se nemohou dočkat toho, až jim zašťourají nožíkem v chlupatých hrudích. V takové situaci je nejlepší nečekat na zítřejší snídaňovou šlichtu, vzít si nohy vzájemně na ramena a vysvětlit zabržděnému padouchovi, kdo je skutečným vládcem Města andělů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tango a Cash bol v minulosti veľmi populárny film, k čomu postačovala účasť dvojice "chlapákov", scenáristom krvopotne vydolované zápletky, pyrotechnici uštvaní na pokraj svojich síl, Jack Palance, ktorý nič iné ako záporáka nemôže hrať a hŕba trápnych hlášok, ktoré mali byť považované za vtipy. Výsledkom je hlúpučký film, ktorý by sa chcel tváriť, ako jedna časť kvarteta Smrtonosných zbraní, ale tie hrajú v inej lige. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Každá druhá věta hláška a každý první výstřel zásah do černého. Změna režiséra je znát i není, přičemž záleží hlavně na tom, zda-li jste ochotni po elegantních žánrových zlomech skousnout i ten poslední, kdy hrdinové vyjedou naproti povinnému akčnímu finále v obrněném džípu. Do té doby totiž všechno funguje bez sebemenší chybičky, byť nevíte, zda-li dříve obdivovat Končalovského živelnou akci, či padat smíchy ze židle při slovních přestřelkách. Tak jako tak, Stallone s Russellem si to užívají jako nikdy. [Malá rýpavá. Pětapadesátimilionový rozpočet, navíc na konci osmdesátých let, ti přijde jako nízokorozpočtovka, Limo? :-)] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Brion James (Requin) měl mít ve filmu původně pouhé dvě repliky, proto ve snaze vyniknout použil britský přízvuk. Stallonemu (Tango) se to tak zalíbilo, že scénář přepsal a dal jeho postavě víc prostoru. (HellFire)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama