Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (580)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Spousty a spousty hlášek, které si říkají o zkultovnění. Jeden z nejlepších Stalonových, ale hlavně Russlových filmů. Nejlepší pak scénou celého filmu je bezesporu uprk Kurta zadním vchodem z baru v přestrojení za ženskou. To byl fakt mazec, že jsem se div neumlátil smíchy. Fakt vážně sranda jako řemen. Všem velice doporučuji. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Takže si to shrňme. Skvělá ústřední dvojce, nádech 80. let, prvotřídní hlášky, kvalitně odvedená práce v akčních scénách, ale (jak u mě bývá zvykem) největším plusem je nahý zadeček. Buďto jsem viděla dvojmo, nebo tam byly dokonce dva :o) Ať počítám jak počítám, vychází mi to na plný počet! Tango a Cash jsou mý hrdinové :o) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto treba pozrieť v origináli, už chápem, prečo som tomu dal pri slovenskom dabingu tri hviezdičky. Stallone s Russellom sú pomerne zohratá partia, zapriahnutie pár komediálnych prvkov celkom sadlo a akcie som sa nemohol nabažiť. Akurát scenár trošku pokryvkával a tie Slyho popolníky?! Bléé! 75%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film je hlavně zajímavý režisérem, jinak spíše tvůrcem filmů pro festivaly. Tentokrát se z něj stal řemeslník a dokázal podle všech hollywoodských pravidel vytvořit dost slušnou akční komedii. Zajímavá je postava Stalloneho vždy elegantního Tanga (která si navíc dělá legraci z Ramba). Vzájemné špičkování obou postav je také povedené, akční scény zvládnuté, Jack Palance mírně přehrávající (zřejmě to tak mělo být). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Každá druhá věta hláška a každý první výstřel zásah do černého. Změna režiséra je znát i není, přičemž záleží hlavně na tom, zda-li jste ochotni po elegantních žánrových zlomech skousnout i ten poslední, kdy hrdinové vyjedou naproti povinnému akčnímu finále v obrněném džípu. Do té doby totiž všechno funguje bez sebemenší chybičky, byť nevíte, zda-li dříve obdivovat Končalovského živelnou akci, či padat smíchy ze židle při slovních přestřelkách. Tak jako tak, Stallone s Russellem si to užívají jako nikdy. [Malá rýpavá. Pětapadesátimilionový rozpočet, navíc na konci osmdesátých let, ti přijde jako nízokorozpočtovka, Limo? :-)] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 63,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,4 mil. (NIRO)
  • Jeden z několika filmů, které byly předány střihači Stuartu Bairdovi, který měl za úkol film doladit poté, co se společnosti Warner Bros. nelíbil první sestřih. (džanik)
  • Keď Tango (Sylvester Stallone) uteká z väzenia po elektrickom drôte, možno si všimnúť, že má pri rozbehu opasok stočený v ruke, ale keď skáče a chytí sa drôtu, už ho má v ústach. (gezko)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama