Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Atraktivita filmu, aj keď silne televízne pôsobiaceho, vychádza z námetu podľa (vraj) skutočných udalostí. Spracovanie je dosť problematické, priemerné po scenáristickej aj režijnej stránke. A hlavne, nepôsobí to veľmi vierohodne. Spomienky na udalosť obete sú trochu pritiahnuté za vlasy, a aj keď neviem, aká je skutočná pravda okolo tejto historky, silne to zapáchalo kalkulom a inšpiráciou z iných hororových a scifi klasík. Herecky je to silne nezaujímavé, niet sa s kým zžiť a sympatizovať, jediná skutočná postava bol záporácky načrtnutý Sheffer, ostatní dostali buď málo priestoru alebo im chýbala charizma. Pravda, ako som už písal, scenár im veľa príležitostí nedával, nakoľko sa sústredil predovšetkým na jednu postavu, ktorú hral Robert Patrick. A po zhliadnutí tejto sci-fi drámy som sa presvedčil, prečo je tak často považovaný za neherca. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jestli si to protagonisté vymysleli jenom kvůli slávě, tak jsou to pěkný hovada :-). Škoda, že nejlepší část filmu podle "skutečné události" není. I tak se však jedná o nejpůsobivější film o únosu mimozemšťanů, co jsem viděl, protože je prvním, co mě donutil přemýšlet, jestli ono na tom skutečně něco nebude. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Setsakra dobré UFO sci-fi. Od začátku do konce napínavé. Pořád jsem váhal, jestli si to kluci v čele se skvělým Robertem Patrickem opravdu nevymysleli. Kdo ví. Každopádně Fire in the Sky má u mě zatím nejpůsobivější UFO scény. První únosová byla taky výborná, ale na tu uvnitř lodi nemá. Lepší než jakákoliv z Akt X. Tady mě mrazilo v kuse. Řádně beznadějná atmosféra hlavně díky hudbě. Na filmek jsem narazil náhodou a bylo to mé štěstí. Ani jsem si na židli nepoposedl. -"I searched the woods and... But he wasn't... There was nothing... They took him." ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá (ta nepozemská) scéna je opět velmi pozemsky cenzurovaná. Příběh podle skutečné události? Jistě, ale pouze v USA - kde se obyvatelstvo oblbuje takovými nesmysly a perverzitami včetně samozřejmě kýblů krve a násilí, že není divu, že po USA běhají milióny psychopatů všech věkových skupin a vraždí jak na běžícím pásu. ... Kéž by ejljni ebdaktovali celou USA=ten rakovinový nádor na zeměkouli i s jeho četnými metastázemi hodně daleko do vesmíru a naše planeta by se konečně mohla začít uzdravovat - ale protože pohádky jsou jen pohádky a zázraky se nekonají, musí se lidstvo smířit s tzv. US(žido)americkým "konečným řešením" v otázce existence lidstva. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jedno z nejlepších sci-fi zabývající se kontaktu s mimozemskými civilizacemi. Myslím, že Oheň v oblacích je docela podhodnocen. Celkové zpracování a především i vizuální stránka je skvělá. Příběh je od začátku napínavý a zvláště scéna z interiéru "mateřské lodi" a následná "Alien Surgery" je docela síla. Obsazení skvělé, zejména Robert Patrick exceluje a je zde i hezký, ty jeho oči:) Když srovnám s jeho zřejmě nejslavnější rolí z "tekutého kovu," kde jeho výrazové prostředky byly omezeny pouze na jednu kamennou tvář, je Fire in the Sky v podstatě prvním filmem, kde jsem Roberta Patricka viděla v pořádné hlavní roli. Výborná hudba Marka Ishama. Film, který Vás možná nechá přemýšlet, jestli se to skutečně stalo, nebo je to celé jen důkladná fikce. Ale, proč by se to nemohlo stát a proč by to měla být fikce...? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Dřevorubců bylo ve skutečnosti sedm, ale tvůrci se rozhodli jich ztvárnit pouze šest, aby se vyvarovali zbytečnému zahlcení diváků příliš mnoho postavami. Všech sedm mužů se podrobilo vyšetření na detektoru lži, někteří dokonce dvakrát. Vždy bylo prokázáno, že mluví pravdu. (HellFire)
  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)

Reklama

Reklama