Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Spojených státech probíhají přípravy na prestižní utkání v karate s favorizovaným mužstvem Jižní Koreje. Mezi těmi, kdo prošli přísným výběrem do pětičlenného reprezentačního týmu, jsou také Alex Grady a Tommy Lee. Vedle obrovské tréninkové zátěže se budou muset vyrovnat i s osobními problémy. Alex je vdovec, sám se stará o pětiletého syna. Chlapec právě leží v nemocnici v kómatu, pro ustaraného otce tedy nebude zrovna lehké soustředit se na sportovní klání. Tommy má zase nastoupit proti soupeři, který při podobném zápasu zabil jeho bratra... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Dva veteráni Taekwon-do, jeden zavalitý karatista, jeden provařený béčkový herec, dále pak skupinka korejských bojovníků a partička amerických podržtašek v jakési osmdesátkové variaci na zápas K-1, zde konkrétně dokonce mistrovství světa. Popravdě, hrát tu umí jeden (Roberts), vtipnej je taky jeden (Penn), a prát se uměj dva (bratři Rheeové, prozíravě postaveni proti sobě jako zlatý hřeb filmu). Přesto ale na béčko výborné, děj je jasný, předvídatelný, ale pohodově a přirozeně graduje. Závěr pak pořádně patetický, ale tak nějak tam patří. Pár dílů ještě s těmihle hrdiny přišlo, ale tenhle byl nejlepší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodocení tohoto filmu, film si mě hodně získal příběhem, hereckým obsazením - kdy mě bavila většina herců a skvělou hudbou. Jeden z filmů mého mládí prostě. Dvojka Eric Roberts a Phillip Rhee - na ty nikdo neměl. Film dobře působí i jako drama. Výcvik proti Korejským bojovníkům je skvělý, zajímavý. Finálový turnaj nemá chybu, nejvíc se mi líbil souboj Phillip Rhee proti Simonu Rhee. Neuvěřitelné, že tito bratři hráli ve filmu herce proti sobě. Celkově film hodnotím na 95% = ***** ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Nejhorší z nejhorších - nebo aspoň ze "série" Karate tiger (teda zatím sem ju nově sjel do pětky - ty další díly mě teprve čekaj, ale nečekám, že by to mohlo být o moc horší). Tedy film je celkově velmi nudný, s příšernými bitkami, kterých je navíc málo, desní herci a navíc se mi zdálo, že nemá žádnou špetku nadhledu a bere se vážně. A ten úplnej závěr to už byla naprostá hrůza.... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger popáté a Best of Best a Phillip Rhee poprvé. Zcela jiná filmová série , která se díky Intersonicu dostala do české distribuce jako pokračování čtyřdílného No retreat, no surrender, byť s ním nemá nic společného, ale budiž. Kdo by čekal nějakou béčkovou akční slátaninu, bude zklamán, jednička Best of Best je totiž jen klišovitá a patetická oslava amerického sportovního srdíčka. Americký tým složený z Italoameričana, zenbudhisty, debila, zambaiga a Erica Robertse vedený drsným a černým J.E. Jonesem a šamankou bez sex-appealu se utká s korejským týmem složeným z pěti Asiatů, z nichž jeden má pásku přes oko a díky níž ho vždycky poznáte. Italoameričan a zenbudhista jsou jen nezbytná omáčka, těm se věnovat nebudeme, z debila se samozřejmě nakonec vyklube týmový hráč, z Erica Robertse zase hrdina všech hrdinů a zambaigo Rhee je nejlepší z nejlepších. Aniž bych spoileroval, mohu prozradit, že na konci bude plakat celý svět. Ach jo, to klišé a patos stříká do všech světových stran, souboje stojí taky za obvyklou verbalovu hlášku a navíc nikdo nikoho neopíchá ani v náznaku. Netuším proč nakonec dávám dvě hvězdy, možná pro ty Robertsovic taneční kreace na tatami, ale těžko říct. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten ultradojemný typicky americký konec (na němž je nejzábavnější to, že Amíci by tohle zřejmě nikdy neudělali). Tak je to sport, že... jenže chyba, tohle právě není sport, je to (jen) film. Oproti třem předešlým kouskům z Tiger série je tohle nejfilmovější, sice klasická klišé dojárna, kterou dost táhne charismatický Eric Roberts, ale je to tak nějak ucelené. Byť na souboje chudé, a to i ty závěrečné. Takový typický americký karate mainstream, na kterém je nejzajímavější to, že postrádá jakoukoliv romantickou linii, tu blondýnu (ani Erica) tam prostě nikdo neobtáhne. On tam vlastně nikdo nikoho neobtáhne. Ani se nezamiluje. To mi přijde dost drzé a provokativní na film podobné kategorie a ražení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Herec Phillip Rhee stvárnil postavu amerického reprezentanta Tommyho Leea, ktorý musí čeliť obávanému kórejskému bojovníkovi Dae Han Parkovi. Toho si zahral jeho starší brat, herec a kaskadér, Simon Rhee. (MM_Ramone)
  • Jediný film série The Best of the Best, ktorý dostal v amerických kinách rating PG-13 (do 13 rokov s doprovodom dospelej osoby), ostatné diely sa museli uspokojiť s ratingom R (do 16 rokov s doprovodom dospelej osoby). (beso74)

Reklama

Reklama