Reklama

Reklama

Wolf's Rain

(seriál)
Japonsko, 2003, 9 h 58 min (Minutáž: 23 min)

Kamera:

Kósuke Arakawa

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Mamoru Mijano, Kenta Mijake, Akio Sujama, Hiroki Šimowada, Majumi Asano, Acuko Tanaka, Unšó Išizuka, Akio Ócuka, Maaja Sakamoto, Masaja Onosaka (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Kdysi byl svět stvořen vlky. Z nich pak vzešli lidé, jenž později začali vlky pronásledovat a podle mnohých jsou již vlci 200 let vyhubeným druhem. Svět pomalu zaniká a je nyní pod vládou Aristokratů - pánů alchymie a technologií, jejichž zatím nejpovedenějším výtvorem je dívka Cheza, kterou vytvořili z bájné měsíční květiny. Vlci ale nevymřeli - naučili se přijímat lidskou podobu a v jednom městě, kam je přivedla vůně květinové dívky Chezy, se setkávají čtyři z nich. Dívka jim má ukázat cestu k místu, kam se podle pověsti mohou dostat jen vlci a o němž každý sní - k Ráji. Než se ale vlci k dívce dostanou, unese ji aristokrat Darcia, který chce také z vlastních důvodů otevřít Ráj. Vlci se tedy vydávají dívku dále hledat, ale po jejich stopách jde i muž jménem Quent, který je přesvědčen, že mu vlci zabili rodinu a tak se svou polovlčicí Blue vyhledává a zabíjí vlky... (ČSFD)

(více)

Recenze (70)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce WR asi nelze vytknout zhola nic. Animace a soundtrack i jejich využití patří k nejlepším. Dalším kladem jsou určitě postavy, které se zde sice vyvíjí, ale žádná z nich se nezmění nějak nepravděpodobně nebo nesmyslně, jak je tomu u jiných anime bohužel až moc často. Přesto všechno ale 5* nedám. Příběh mi ze začátku přišel originální s dobrým nápadem a velkým potenciálem. Problém nastal asi v polovině seriálu, kdy se do všeho přimotává Jagara (o fillerech 15-18 nemluvě). Začalo to být natahované a místy až nudné... Závěr to sice naštěstí spravil, ale WR je anime založené na příběhu a ten by na 5* takhle pokulhávat neměl. Ani nevim proč, ale hodně mi to připomělo FMA. Tentokrát teda silné 4*. Btw, 4 sequelové OVA epizody jsou nutnost, skoro bych se přiklonil k tomu, prezentovat to jako 30-ti dílný seriál. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních anime seriálů, co jsem viděl. Vynikající, byť někdy silně depresivní a melancholický příběh smečky vlků (jevící se lidem jako lidé), kteří hledají ráj ve futuristickém světě, který bezvýhradně ovládá člověk. Motiv cesty, ceny za dosažení ráje, příběh o přátelství, lásce, zradě. Je velmi emotivně podán, postavy jsou velmi věrohodné, je na vás, které si oblíbíte. Vynikající hudba Yoko Kanno, která vždy dodá atmosféře, co je třeba. O dějové zraty a napětí je dokonale postaráno, a mohu slíbit, že i cynikové se u toho asi dojmou. Ze série jsem byl nadšen, tak silný příběh a emoce dlouho nepamatuji, ale tady to funguje i při reprízách. Ano čtyři rekapitulační díly, jsou tu zbytečné, ale jinak seriál nemá chybu! Zejména třicetidílná verze. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Žádné Japonské anime mě zatím takhle nezklamalo. Seriál se navenek jeví sympaticky, jeho technická stránka je skvělá a jen málokterý konkurující seriál se může chlubit lepší. Při mírném zamyšlení však zjistíte, že příběh není konzistentní. Všude je hromada nejasností a ještě větší hromada logických chyb. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavní chyba byla, že postavy mě nedokázaly ničím zaujmout, tudiš jsem je neměl ani rád ani naopak. Přitom jsem si trošku oblíbil postavy které bych neměl, jako lord darcia či Jaguara, kterou od doby kdy se představila mi byla vykreslená jako zrůda v pěkném těle. Z tohoto nutně vyplývá, že závěrečná "ždímačka kapesníku" na mě bohužel moc nezabrala. Dále je tu to, že některé díly byly roztahné, místy o ničem a dosti mě nudily. Mít seriál 13 dílů tak by to bylo určitě lepší. A nakonec je tu ta věc, že ti vlci oklámavali lidi tím, že vytvářeli takovou iluzi (Iluze = vysvětleno tím, že jejich stíny byli stíny vlků), aby je lidé viděli jako lidi, takže opravdu nevím jak mohli nést Chezu aniž by do ní kousali atd... No abych jen nekritizoval, tak Cheza byla opravdu půvabná ve všech směrech a scéna jak tančila v jezeře byla úchvatná. V neposlední řadě ztvárnění postapokalyptického světa působilo velice reálně a chladně. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Místy až zbytečně natahované a osobně ten rozjezd celé série byl o dost pomalejší než jsme očekával, což bohužel ani nezachraňovaly opravdu výborné postavy. Škoda, že pořádné grády to začalo mít až někdy kolem 23 epizody, kdy už začalo být konečně opravdu zle a děj perfektně vystupňoval. Ale za finální díly jsem však hodně vděčný, asi největší přiblížení k mému ideálnímu seriálovému konci co jsem doposud viděl Nejlepší díly: 07 - The Flower Maiden 14 - The Fallen Keep 24 - Scent of a Trap 26 - Moonlight Crucible ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Čtyři poslední epizody byly natočeny v podobě OVA - original video animation - a poprvé uvedeny až na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama