Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Který z přístupů si vybrat? Účastnický, empatický, cynický, lhostejný? Jako správný mentor volím přístup cynicko-moralistický, protože hoši by neřešili problém, který by nebyl, kdyby nebyli byli dělali kraviny, tak nějak zní známé rčení. Ale film ukazuje tvrdou realitu toho kdyby, co se už stalo. No nevím, Amerikáni mají asi k zodpovědnosti, morálce a charakteru daleko, jako my k nim přes oceán, ale snaha byla. Právě milostná dějová linka mi přišla vhodná proto, aby se vůbec něco pohlo z místa, jako jediná možná motivace v tomto ožehavém případě. Joaquin umí skvěle hrát tragédy, Vinceho moc nemusím, ale tady se mi hodil do role rozporuplného floutka, který hledá pravé hodnoty a brousí svůj charakter do smysluplného závěru. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi deprimujúci snímok, hlavne keď som ho pozrel v psychickom rozpoložení akom som momentálne bol, mi ešte viac priťažil. Možno preto na mňa zapôsobil inak, ako by mal. Určite však chcem vyzdvihnúť Vincea, ktorý keby zostal pri podobných filmoch, určite by sa nestratil ani tak. Veľmi presvedčíví sú aj ostatní, hlavne Joaquin, vďaka ktorému bol záver taký ako bol. 85%. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Toto je krutá priam neľudská dráma, celý čas ma držala v napätí, ale tento film má svoje neprijateľné a nie moc uveriteľné zvraty, také, čo by sa v skutočnosti určite nie zrovna tak udiali. Téma filmu je v podstate, čo by si urobil pre priateľa respektíve pre niekoho, koho si voľakedy tak nazýval a aký človek si ty v skutočnosti. Nakoľko je to americká produkcia miestami film zlyháva, pohráva sa veľmi s citmi, ale vďaka hereckým výkonom viacerí si to ani veľmi nevšimnú. Zvlášť by som ešte pochválila hudbu a občasnú nečakanú brutalitu napr. dych vyrážajúci záver. Viac pozornosti by si zaslúžila táto dráma, aj napriek svojim chybičkám. Podobný film Takmer bez šance.Jedna životná pravda na záver: Keď sa nám vodí dobre, priatelia nás poznajú; keď sa nám vodí zle, vtedy spoznáme zase my svojich priateľov. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Anne Heche podáva najlepší výkon svojej kariéry, zato Vaughn je len v pohode. Silný príbeh, láska prichádzajúca v najnevhodnejšiu chvíľu a dráma jedného človeka, ktorý si umrieť určite nezaslúžil. 5 minút pred koncom som bol rozhodnutý dať filmu *****, ibaže zrazu sčista jasna koniec. Práve v najdojímavejšej časti filmu, keď sa už slzy kĺžu po vašom viečku nemilosrdne vbehnú titulky. Divák zostane v šoku, pretože nie je úplne jasné ako to celé skončí. Preto minimálne pol hviezdičky dole. Film vyhráva vďaka dokonalej psychológii a dvom perfektným zvratom počas filmu. Jeden z mála filmov od ktorého neočakávate nič a dostanete veľa. **** a ½ . ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama