Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Senzační svět je příběh Jacka Deebse (Gabriel Byrne), "undergroundového" kreslíře. Jeho život vybočí z běžných kolejí ve chvíli, kdy se objeví v dvojrozměrném světě, který sám vytvořil. Kim Basingerová hraje Holli Wouldovou, smyslnou kresbu, která se zrodila v Deebsově fantazii a zoufale se snaží stát lidskou bytostí. Brad Pitt, v roli detektiva Franka Harrise, je jediným dalším člověkem, který vstoupí do Senzačního světa. V tomto bizardním kresleném světě hledá Harris útěchu ze své životní tragédie. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (9)

  • Podle filmu byla ve stejném roce vytvořena počítačová hra od vývojářů "Twilight". Ve hře se policista Frank snaží udržet rovnováhu mezi kresleným a skutečným světem. (dinamit_1)
  • Producenti filmu si usmysleli, že filmové postavičky by mohly parodovat známá jména z pořadů od Disneyho a Warner Bros. Proto je možné ve filmu vidět např. Geppettiho, Pinnochia nebo Daffy Ducka. (dinamit_1)
  • Postavička Nailse Spidera byla vytvořena podle spidermana z kresleného Bakshiho seriálu Christmas in Tattertown. Charlie Adler namluvil obě postavy. (dinamit_1)
  • Film zkritizovali Roger Ebert z Chicago ze Sun - Times nebo kritik z Deseret News Chris Hicks. Naopak John Grant z The Encyclopedia of Fantasy napsal, Senzační svět" je jeden z nejvýznamnějších úspěchů fantasy kinematografie. (dinamit_1)

Reklama

Reklama