Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy Štěpán Šafránek nastoupil do ústavu pro mentálně postižené děti, uplynulo deset let. Ústav byl zrušen a Štěpán se vrací do nemocnice jako lékař u záchranky. Stále žije s pragmatickou lékárnicí Ute. Navíc mu zemřela maminka a musí se postarat o pohřeb i pozůstalost. V dispečinku záchranky slyší sestru Toničku vyprávět o řediteli Sahulákovi, který chtěl skočit z okna, a doma ho vyhledá Kendy, kterého vyhodila manželka. Když se zastaví za Ute, narazí na zrzku Annu a nabídne jí svezení. Majitel prosperujícího autosalonu Karas ho přemlouvá, aby se přihlásil do konkurzu na nového ředitele nemocnice, ale on o tom nechce ani slyšet. Pohádá se s Ute a poté opět narazí na Annu. Napíše pro ni básničku a další den Karasovi řekne, že se rozhodl kandidovat. Dál se schází s Annou. V konkurzu vyhraje a stane se novým ředitelem nemocnice. Začátky nejsou snadné. Navíc přijde o svou novou lásku Aničku, která zahlédla Ute, jak přichází ke Štěpánovi domů s kufrem. Marně ji hledá, v nemocnici se pouze dozví, že otěhotněla a odstěhovala se. Štěpán se odmítne zaplést do podvodných machinací a vrátí se k záchrance. O sedm měsíců později je nahlášen akutní porod... (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

BLOKBASTER (Petr Siska)

"Nie, nečakajte žiadne veľdielo. O to sa dvojica tvorcov Klein - Pecháček azda ani nepokúšala. Predsa len sa však nevyhli nedostatkom, ktoré by sme možno čakali od úplných začiatočníkov, ale nie od ostrieľaných patrónov. "Psychológiu" hlavných postáv už po predchádzajúcich štyroch dieloch poznáme,…"

Filmpub.cz (Alan Kovařík)

"Škoda všech těch zásahů shora. Mírně cynická komedie o současných čtyřicátnících a jejich optimistickém pohledu na svět by byla příjemným ozvláštněním stojatých vod současné české filmové tvorby. Takhle vzniklo dýchavičné torzo, čekající na directors cut - stačí vystříhat jen asi půlhodinu filmu,…"

Filmweb.cz (Matej Šišolák)

"Každopádně nejdelší filmová série novodobé české kinematografické historie pokračuje. Nabízí příjemnou, ale téměř televizní zábavu s oblíbenými hrdiny a sympatickým humorem. Navzdory sympatiím ke všem tvůrcům i aktérům se však tato recenze snaží sdělit (téměř podprahově) něco o smyslu přísloví, že…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Básnici nestrácajú nádej, ale ja ju postupne strácam. Tento fádny príbeh, ktorý neurazí, ani nepoteší (ako som kdesi čítal), sa určite pár krát objaví v televízii. Ak chcete, počkajte si naň tam. Ak máte silnú vnútornú potrebu skúsiť to v kine, nech sa páči. Možno budete s výsledkom nakoniec…" více

Tiscali.cz (Jan Lipšanský)

"Kdyby vznikl film ne na motivy Básníků, jimiž se zbytečně svázal, ale s jinými postavami, mohli jsme zde mít skvělou hořkou komedii pro muže a snad i ženy středního věku, která na českém filmovém trhu zoufale chybí. Ale jak je naznačeno v úvodu, i přes výhrady k pátým Básníkům, jde stále o film…"

Reklama

Reklama