Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Scar 

všechny recenze uživatele

Omamná atmosféra 90. rokov, i keď už na hrane nového milénia je veľmi cítiť. Zrejme to je výberom hudby a teplých odtieňov, ale pôsobilo to zasnene a vťahovalo ma to niekam do minulosti. Nechválim žiadne herecké výkony, nič nevyčnievalo z radu, ale ako celok to pôsobilo omamne, nie napínavo, ale súcitne. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obhájcova výzva obžalovaným: doznejte svou vinu, projevte lítost a soudce k vám bude vstřícný a obdržíte minimální trest, tak 40 let nepodmíněně. Holt jiná země, jiný mrav a jiný trestní řád. O tom se mohli přesvědčit i dva čeští mládenci, kteří obdrželi 50 let natvrdo. O thajském soudnictví jdou v Evropě i ve Státech legendy, ale že by drakonické tresty dokázaly snížit tamní kriminalitu a omezit obchod s narkotiky, se skutečně říct nedá. Právě díky výpovědi jednoho z českých vězňů, který se mohl vrátit do vlasti, máme celkem slušnou představu o tom, jak to v Bangkoku se zahraničními trestanci vlastně chodí. Obě dvě dívky to jako filmové hrdinky měly přece jen snazší, protože Spojené státy si dokázaly vyjednat zvláštní podmínky pro své odsouzené - k velkému vzteku ostatních vězňů ze zahraničí. Téměř bez šance je sice solidně zahraný thriller z atraktivního prostředí, ale nemá tak kvalitní režii a scénář, aby mohl atakovat nejvyšší příčky příslušného žánru a v podstatě představuje jen lepší průměr. Jonathan Kaplan zkouší zatraktivnit svůj snímek nejistotou ohledně míry viny svých hrdinek, které pochopitelně hrají obvyklou hru obviněných a odsouzených na soudní omyl či komplot justice. V podstatě jediná opravdu výborná scéna v závěru ale špičkové drama ještě nedělá. To nejzajímavější na Kaplanově filmu je asi přítomnost tehdy se teprve prosazujících nynějších hvězd televizní obrazovky a filmového plátna Claire Danes a Kate Beckinsale. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Celý film som sa márne snažil nájsť tu aspoň niečo zaujímavé. Nie je to dokonca ani len skutočný príbeh a mladá Beckinsalová (o Danesovej nehovoriac) nevyzerá ani zďaleka tak dobre ako v Underworlde. Spracovanie je ale príjemne realistické a teší hlavne záverom, ktorý sa vzpiera klasickému hollywoodskemu happyendu. 5+/10 ()

Nely 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto dostal a hlavně ten konec byl naprosto nečekaný! Na tom konci je vlastně krásně vidět to přátelství. Rozhodně z toho plyne i určité ponaučení - dávejte si pozor s kým se scházíte ;) BTW: První film, kde jsem viděla Kate Beckinsale a od té doby je to moje nejoblíbenější herečka :D ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Film Téměř bez šance je odstrašujícím příkladem pro všechny "pákistánské Terezy" které by si chtěly vydělat peníze způsobem jako je pašování drog.Sice ve filmu dvěma dívkám skoro neznámý kluk naplnil batoh drogami a oni si ničeho nevšimly,ale bylo to tak zamotané,že jedna před druhou vždy něco tajila.Thajské vězení ještě ukázali filmaři v docela dobrém světle,ale ve skutečnosti je to mnohem horší.Na tomto filmu mě nejvíc uchvátila scéna kdy jedna z holek poklekla před krále a všechnu vinu vzala na sebe a svou odvahou zajistila své kamarádce milost a svobodu i když ona sama ve vězení dál zůstala.Říkám si,byl by někdo schopen se dnes pro své blízké nebo kamarády takhle obětovat,v cizí zemi,daleko od své vlasti? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)
  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama