Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Bambuľka sa dostala k jej Ujovi, ktorý ju začal vychovávať. V každom diely sa na príhodách poučne vysvetlí deťom, ako sa v danej situácii správne správať. Film je sprevádzaný detskými pesničkami. (Ricsi)

Recenze (50)

Emperor1

všechny recenze uživatele

Na toto jsem narazil při hledání jiného seriálu z mého dětství, po přečtení některých komentářů (JFL!) jsem si ze zvědavosti pustil pár úryvků, ale protože seriál neznám (a celý si ho fakt pouštět nebudu), nemůžu brát v potaz ani nostalgický faktor. Tudíž nehodnotím. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem už ve svých 5-6 letech vyrůstal na hudbě, kterou poslouchali mí rodiče ( Beatles, Genesis, ELP, Jethro Tull apod.) a hudební pořady pro děti mě spíše odpuzovaly, bych pravděpodobně nijak zvlášť nadšený nebyl. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Bambuľkine dobrodružstvá" fascinují jako ryze pedofilní projekt, který se podařilo do normalizační televize propašovat coby večerníček, jenž děti naučí pozitivnímu vztahu k osamělým hodným strýčkům. Ačkoli se s postupujícími díly nemocná záliba v dětech rozplývá ve vše objímající demenci, přinejmenším samotný koncept a první díly jsou ve své podstatě krajně zvrácenou podívanou. Lze si snad zastřešující story zpívanou titulní holčičkou - "z Bambulkova v balíku mě za dědou poslali, a když bude kamarád, tak přijedu znova, když mě takto zase někdo zabalí" - vykládat jinak než sofistikované krytí pro celosvětovou síť pedofilů, jejíž členové si vzájemně posílají v poštovních balících dětičky? V prvním díle se dozvídáme, že takto obdarovaný starý mládenec Dědo Jozef je "kamarád všech dětí" (ačkoli během celého seriálu se s žádnými jinými dětmi nebaví) a slibuje, že Bambulku naučí "spoustě věcí". Inu Československo bylo za totáče vpravdě napřed, když o sedmnáct let předběhlo Japonsko s jeho proslulou filmovou sérií SM příběhů o výchově ideální submisivní partnerky "Perfect Education" (Kanzennaru šiiku). V nadcházejících dílech zase nelze přehlédnout dědkovy lačné pohledy na dovádějící holčičku a jednoznačným vrcholem je třetí epizoda se silně dvojsmyslnými, přesněji řečeno svou jednoznačností až do očí bijícími sekvencemi dědova extatického dovádění s hadicí, když holčičku učí důležitosti hygieny. Tohle je prostě hooodně guilty pleasure. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prišla stuhou previazaná škatuľka, a v nej bola, bola bola bola, av nej bola, bola bola bola, Bambuľka, Bambuľka, Bambuľka, Bambuľka...na toto sa nezabúda! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak by ma chcel niekto trápiť, tak stačí keď mi bude púšťať celý deň hip-hop a "Bambuľkine dobrodružstvá". Z oboch sa mi zdvíha žalúdok a narovnávajú mozgové závity. Komunistický náučný seriál o starom dedovi, čo vychováva malé dievčatko, ktoré sa u neho zničoho nič objavilo. Veď to smrdí pedofíliou! A keď začnú spievať, tak to mám chuť vyhodiť televízor von oknom. * ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Pántik by ešte ako-tak ušiel ( inak tu som ho prvý raz videl bradatého) , ale Bambuľkin afektovaný hlas ma privádzal do zúfalstva ... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Normalizácia bola zvláštna doba - hlavne vo chvíli, keď sa televízia podujala ukázať masám, čo že to vlastne je normálne. Ani by mi neprišlo divné, keby sa v súčasnosti deti ukladali o postieľok s tým, že "majú poslúchať a pekne spinkať, inak ich zabalia a v balíku pošlú Ujovi". Ach, tá mravouka. Bohužiaľ, dnešné deti už tieto milé dobrodružstvá väčšinou nepoznajú. Nevedia, o čo prichádzajú. P.S.: JFL-ov komentár stojí za všetky drobné, lepšie to už snáď vyjadriť nejde. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Bambuľka bol vždy strašne poučný seriál a hlavná hrdinka nechutne šušlavá a afektovaná. Ja som ju nikdy nemal rád a teraz mám možnosť jej to zrátať :) ()

meave 

všechny recenze uživatele

Čo príbeh - to veta z priručky slušného správania. Ako dieťa som ju mala rada. Boli tam aj príjemné pesničky:"Dve čarovné slová viem-jedno je prosím a to druhé ďakujem"..902 10 pre školkára :o) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.12.1982 - Pôvodný televízny seriál vysielaný pred rokom 1989 ako večerníček. (5.4.2009) ()

Zenitos 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených večerníčkov som po rokoch pustil svojim dcéram – no a výsledok bol nečakaný.... Za mňa hviezdičky štyri, ale za hviezdičky v očiach mojich detí, keď Bambuľka vyskakuje z balíka, musím dať plný počet... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma ako dieťa vytáčalo do nepríčetnosti. Keď sme mali podľa krajov prázdniny a ako žiak nižšieho ročníka som to videl tri týždne po sebe (nič iné nešlo a počasie ma nepustilo ísť s kamarátmi von) tak prišla stuhou previazaná škatuľka...toto mi ozaj pilo krv tak ako v detstve asi máločo. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

...trápna záležitosť :J.Pántik /inak dobrý herec/ "spieval" a M.Haasová tam predvádzala výkony ako z detskej besiedky...hrôza mňa chýtá i po rokoch...nielen vtedy keď to bolo určené pre mňa.... ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Dedo Jozef dostal balik z Bambulkova. Hned som tusil, ze tam bude Bambulka. Vyborny slovensky serial, ktory som si musel pridat do oblubenych. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Mravné ponaučenia z jednotlivých príbehov o Bambuľke ako aj výborný herecký koncert J. Pántika sú dôvody, kôli ktorým si to budem navždy pamätať... :o)) ()

Reklama

Reklama