Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Jeff a Amy Talorovi jedou přes Nevadskou poušť do San Diega. U odlehlé benzínové pumpy si jejich luxusního džípu všimne řidič Earl, se kterým má Jeff drobný konflikt. Když mají o něco později poruchu na voze, nabídne jim pomoc řidič kamionu Red Barr, který slíbí, že Amy odveze k telefonu v blízkém motelu. Když pak zjistí, že závadu někdo způsobil úmyslně, spěchá za manželkou. Ta však zmizela. V motelu, odkud měla volat pomoc, ji nikdo neviděl. Jeff dohoní kamion, Barr však Jeffovi i zastavené policejní hlídce tvrdí, že jeho ani jeho ženu nezná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (219)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"The West is the best", zpívá Jim Morrison. Ale v tomhle případě to neplatí. Nejenom na Jihu, ale i na Západě je totiž pro yankeejský měšťáky z East Coastu hodně horká půda a místní vidlačiska je v lepším případě nevidí ráda, a v horším jim jdou instinktivně rovnou po krku. Jinak Breakdown je samozřejmě žánrová klasika, pro někoho možná dokonce i kultovní pecka, kterou jsem viděl už několikrát, i když naposledy už hodně hodně dávno. Připomněl mi jí včera nový Last Seen Alive s Butlerem, a tak jsem na ni po x letech zase mrknul. No a nejenom že je to (aspoň pro mě) klasika, ale je to i klasika nadčasová, která ani po čtvrt století neztrácí schopnost zvýšit divákovi hladinu adrenalinu v krvi, ačkoliv třeba onen divák už předem ví, jak celá ta šaráda dopadne. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že snímek absolutně nepřináší nic nového a je hrozně neoriginální, ale i tak se na něj příjemně kouká. Russel a jeho věk se ke scénáři docela hodí, navíc je sympatické je, že nepůsobí jako nezdolný buchar, co si cestu jen prostřílí. Jinak už bych jen skloňoval výraz průměr v mnoha pádech. Únos nevyžaduje velké mozkové pochody a na dlouhodobější cestu do vaší hlavy rozhodně nemá. Jednou uvidíte a založíte mezi deset jemu podobných. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo chválí honičku autojeřábu z Terminátora 3, tak si může být jistý, že Mostow se už dříve v roce 1997, vytasil s rovněž s jednou hodně podařenou. Kurt Russell tady hraje takového podržtažku, že mu mám skoro problém závěrečnou vzpouru věřit, ale tady mu to jaksi prominu. Solidně napínavý thriller. 65% ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Kurt v akci ani neurazil, ani nenadchnul. Nějaké napětí jsem pocítila, ale pouze na samotném začátku. Konec hodně přitažený za vlasy, bylo však jasné, že to musí dopadnout dobře. Kurt je borec, co zachránil svou ženu před penězchtivými vypatlanci, umí se dostat z podvozku velkého kamionu skoro do kabiny řidiče. Film, na který se rychle zapomíná, zkrátka rychlokvaška. A pro příště, nesedat k cizím chlapům do auta, abychom na to nedoplatili jako Kurt a jeho manželka. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Režisérovi vystačila pouze geniálně vybraná lokace, famózní K. Russell a originální formát, díky kterému je zde absence hluchých míst.Jednoduchá zápletka zde není vůbec na škodu. Rovněž snímek disponuje značnou dávkou reality, což znamená, že hlavní postavě zde nehrají situace "hollywoodsky" do karet. Je zde bráno na vědomí, že Jeff je obyčejný člověk, nikoliv supertajný agent ze CIA. Realistická a úderná záležitost, která nabízí víc, než se na první pohled může zdát. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Auto, které ve filmu vlastní a řídí Jeff Talor (Kurt Russell), je Jeep Grand Cherokee (1996). (kostak)
  • Videohra, ktorú hrá Redov (J.T. Walsh) syn, ktorého hrá Vincent Berry, je "Ultimate Doom". (m.a.t.o.)
  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama