Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

30% - Tento Terminátor se snaží navázat na mnohem komplexnější předchozí díl příliš křečovitě. Guvernérovy suché humorné průpovídky, svižné tempo, a docela slušná hudba Marca Beltramiho sice potěší, ale skutečnost, že trojka oproti dvojce s ničím novým nepřišla, to nezamaskuje. Celý film je vlastně jakousi variací na Judgement Day, ve které chybí Sarah Connor. Její absence bolí o to víc, že se její úlohu (vypravěče a matky, ergo symbolu zachování lidstva) okatě pokoušejí převzít hned dvě hlavní postavy zároveň, a nefunguje to. Odbyté postavy se pohybují již oposlouchaným příběhem v sepraném hábitu: Čekal bych nový typ zlého Terminátora, nejen změnu jeho pohlaví a pár (nesmyslných) vychytávek navíc. Čekal bych nové, nebo alespoň obměněné schéma děje... Ne, bohužel. Kde je nová fantazie, kde je atmoška? Kde je rozvedení sice nelogického, ale "dost cool" starého dobrého příběhu? Kde je důvod existence tohoto dílu? V našich kapsách... ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Snaha o oprášení už tak dost rozpačitého kultu vyzněla zcela do prázdna. Arnold Schwarzenegger se vrací do své nejslavnější role, kde herectví zůstává zastrčeno někde hodně vzadu. Se svojí ustrnutou grimasou a drsňáckým pohledem nepředvádí opravdu nic nového. Jeho dřívější sláva je už přeci jenom za pomyslným hereckým zenitem. Celý příběh tohoto snímku není zas tak důležitý, protože je zcela v područí efektů, kterými je prostoupen celý film. Ty svojí pompézností mohou zaujmout, ale v konečném výsledku vyšumí. Obratně však maskují dost rozporuplný scénář, jenž se oproti předchozím snímkům vyznačuje více či méně trapným humorem. Pro případ úspěchu si studio nechalo otevřená dvířka k možnému dalšímu pokračování. Doufám, že nejdříve opět za 12 let. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pojaté trochu jinak, než to udělal božský James Cameron, ale jako svižný akční film s pěkným vizuálem Vzpoura strojů svůj účel splní a celkem slušně funguje, i když temnota prvních dvou dílů, jde okolo Hradce... Potěší hlavně Arnold Schwarzenegger, scéna v hrobce, Beltramiho hudba a apokalyptický závěr. Ovšem atmosféru, temnotu či emoce, jako u původních dvou filmů, zde, až na ten působivý konec, příliš nehledejte. P.S. Jen tak pro zajímavost - první Terminátor (1984) stál 6 milionů dolarů. Kreativitu režiséra si holt za peníze nekoupíte. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jediné co opravdu bez jakýchkoli výhrad mohu pochválit, byla TX, nádherná a ledově zákeřná Terminátorka. Již na začátek její objevení je bezchybné, i když v tom autě mohl být chlap (kdyby ji viděl nahou a ona si od něho vzala věci, bylo by to zajímavější). Tato postava je velmi promyšlená a její triky také. Arnoldův Terminátor je klasický, stejný jako ve dvojce a ničím nepřekvapující. Nick Stahl neškodící, Claire Danes nic moc. Akční scény jsou velmi povedené, ale celé mi to připomíná jeden stominutový akční videoklip. Něco jako nízkorozpočtová efektnost jedničky a krásný příběh dvojky jsem zde nezaznamenal, i když závěr filmu moji tézi částečně vyvrátil. Jednička a ani dvojka nekončí happyendem a tudíž jsem uvítal, že ani trojka. Jonathan Mostow odvedl celkem solidní práci. Tři a půl hvězdičky, i když prozatím zaokrouhlené dolů. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak Cameron to není a je to znát, což už jsem cítit před těmi mnoha lety, co jsem film viděl poprvé. Arnie se ale díkybohu vrátil a opět měl za úkol pořádně si zastřílet co to jen jde. Nemůžu trojku hanit už z principu, mám jí rád, baví mě i po několikáté, příběh zase rozvíjí dál (i když nechali parchanti zabít Lindu Hamilton!), no a pak jsou tu ty legendární akční scény, jako ta s rakví a nebo ta s požárním vozem...ty se prostě povedly. Terminátor sice nyní občas (alespoň v češtině) hláškuje až moc strojeně (celkem nevhodný výraz v souvislosti se sérií, ale myslím to ve smyslu nepřirozeně), ale stále je to on. PS : tato scéna nemá chybu...81% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Pro účely filmu byly postaveny tři roboti T-1. Zbytek byl vytvořen digitálně. (HellFire)
  • T-X (Kristanna Loken) použije ve filmu zbraně Smith & Wesson 4506-1 ráže .45 ACP a Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Letadlo má při nástupu číslo N3035C a ve vzduchu číslo N3973F. Jde tedy o dva různé stroje. (Čiban)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama