Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 078)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z Terminátora se stal takový druhý poručík Columbo - pokaždé když se vrátí, máte z toho menší radost (v případě Terminátora pokud jste divák, v případě Columba pokud jste vrah). Tenhle film... Má nadějný začátek. Vlastně jeho úvodní scéna byla vůbec nejlepší, protože mě překvapila a něco jsem při ní cítil, což se o zbytku říct nedá. Celému tomu podivně se vyvíjejícímu příběhu se ve mně nepodařilo navodit pocit, že opravdu o něco jde, že se mám o někoho bát. Asi je to i tím, že se opakuje to, co jsme už viděli dříve, jen tentokrát "nová Sarah" není vůbec zajímavá, "opravdová Sarah" je hlavně vějička na fanoušky a Arnoldův terminator dostal strašlivě na frak, protože než přijde finále, v němž se konečně najde, chová se spíše jako ve skeči SNL, ne ve filmu, s nímž měl prý co do činění James Cameron. Hrdinka vyslaná z budoucnosti je v podání Mackenzie Davis sympatická a připomněla mi Brie Larson jako Captain Marvel, ovšem s tím rozdílem, že ačkoliv několikrát upozorní na to, že je člověk, nějaké lidství jsem z ní necítil a chovala se spíše jako stroj. O jejím protivníkovi pak skoro ani nevím, co napsat - snad jen že se tolikrát opakované záběry na jeho znovu se skládající hlavu/tělo rychle okoukaly stejně jako skoro všechny akční scény, jež sice byly velké, ale nudily mě. Je to stejné, možná o trošku lepší než Genisys... Ale na druhou stranu Genisys se aspoň snažilo něčím překvapit (i když to pak bylo blbé). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff Nový Terminátor je obrovské překvapení a ultimátní akční ŘEŽ! Letošní rok až na pár výjimek považuji za jeden z nejslabších, co se týká hororů i blockbusterů, ale Říjen nakopává celý rok do pozitivnějších končin. Starší díly už si nepamatuji natolik, abych mohl srovnávat, takže hodnotím čistě a pouze tenhle díl a ač jsem si šel do kina pro nadějnou sedmičku, tak odcházím s nadšenou desítkou. Od začátku do konce intenzivní, nařachané a nekompromisní akční inferno s perfektní hereckou sestavou ( Hamilton a Schwarzenegger byli jasní, ale velkým překvápkem je Mackenzie Davis, která při akčních scénách vzbuzuje adrenalin i erekci zároveň a chválu si zaslouží i nezničitelný Gabriel Luna, který si záporáka střihnul s grácií). Akce je dostatek, je velmi různorodá, po každé velmi velkolepá a díky gradující hudbě se Vám pomalu zastavuje dech, především při finální scéně, kde M. Davis roztočí řetěz, tak jsem si s chuťí přes celé kino zařval slastí, protože takové Choreo smrtící Kombo jsem naposled viděl od Uwaise v Berandalu. Krom akce chválím i vizuál, dynamické tempo, pár trefných hlášek, šťavnaté Rko a pěkně temnou atmosférul. Královská zábava, kterou si já nechám naservírovat vždy s úsměvem a nadšením. 10/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ALE MÝM ÚKOLEM JE CHRÁNIT. … „PROČ ZROVNA NÁS?“ …TEBE, DANI. TY JSI MÁ MISE....“ /// Dlouhá úvodní akční sekvence, během který je toho dost podstatnýho vysvětleno i neználkům, hodně odkazů a pomrknutí na první díly (což oceníme my, starci) a příběh o tom, jak zničit nezničitelnýho zmrda. Prostě Terminátor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na Arnoldovi jsem vyrostl! 2.) Přeříznu mouchu za letu vejpůl! (podélně vole!)! 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne zlé, ale nezdalo sa mi to ani príliš dobré. Také nasilu (ale to už bolo viacero pokračovaní). Keď už to mal byť sequel "ako zo starej školy", tak by mal podľa môjho gusta nadväzovať na Terminátora 2, kde T-800 bol pomocník, nie iba na jednotku. Prvé dve časti zostávajú pre mňa zlatým fondom a kultom, no doteraz som pokračovania aspoň tolerovala. Tolerujem ešte aj toto, 3 hviezdičky dávam za napätie, ktoré napriek predvídateľnosti fungovalo. Ale teraz už ich mám definitívne po krk. Dúfam, že toto bol naozaj posledný pokus. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • V červenci 2019 se vynořila informace, že si Edward Furlong zopakuje roli Johna Connora, kterého ztvárnil ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). Nakonec byla pouze použita jeho podoba, která byla nasnímaná pomocí technologie "motion capture" a poté dokopírována na tělo hereckého dubléra. (lundgren86)
  • Film se natáčel pod pracovním názvem Dark Fate, který se nakonec stal i oficiálním podtitulem filmu. (Geralt z Rivie)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti v Maďarsku, Španělsku a ve Velké Británii. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama