Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

okkac 

všechny recenze uživatele

Béčko s velkým "B". Inspirace pro Carmageddon, jedna z prvních rolí Stallona a naprostá úchylárna. V Americe po světovém krachu se odehrávají transkontinentální závody s cílem nasbírat co největší počet bodů za přejeté lidi s různým bodovým hodnocením (jinak za ženy, muže, důchodce a děti). Na cestě se pak najdou odvážlivci, kteří pak před auty uskakují do kanálu, toreador s rudou plachtou, který se autu vyhýbá jako býkovi, přes tzv. "Eutanasia day", kdy se na silnici z nemocnice vyvezou staří lidé, až po oddané fanoušky Frankensteina (nejznámější závodník v podání Davida Carradina v černém sado-maso obleku), kteří se pro svůj idol jím nechají i přejet. Nechybí také účastnící v římském, kovbojském, gangsterském (Stallone) stylu a po nácky se svastikou na autě i helmách. A celý závod ještě sabotuje hnutí odporu. Přes zábavný potenciál je to s hodnocením horší díky špatné režii a celkové opravdové topornosti všech herců, až na velmi úchylného moderátora. Takže takových neutrálních 5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Fantastické! Tahle bezmála čtyřicetiletá bizarní lahůdka byla svými tvůrci určitě (aspoň zčásti) myšlena jako nějaké to nastavení zrcadla konzumní, komercializované, fašistické, násilnické společnosti, nebo tak podobně... Ale zároveň je to úžasná hlína, u které jsem se skvěle pobavil. Vize roku 2000 je roztomilá, tak trochu punkový Orwell po pár panácích; šílenci na všech frontách - šílený americký president, šílení diváci, fanoušci i šílení reportéři šílených televizních show, šílená baba jako vůdkyně rebelů... Simone Griffeth je fantastická kočka, mladý Sly hraje záporáka, mladý Carradine... no nebudu napovídat. Oblíbené scény: třeba Frankensteinův "žertík" s lékaři a sestřičkami geriatrické kliniky v Den euthanasie, nebo Mathilda de Hun a její "Blitzkrieg!". A za všechno zlo světa můžou Francouzi! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film s Davidom Carradinom a Sylvestrom Stallonom. Má zaujímavý a aj originálny príbeh o pretekoch budúcnosti, ktoré sú najobľúbenejšou udalosťou, preteká sa naprieč USA a body sa získavajú aj zrážaním civilistov. Spracovanie je ale iba priemerné, pokiaľ prebiehajú preteky, je film svižný a zábavný, ale mimo nich film síce nenudí, ale zaujímavého sa tu moc nenájde. Samotné preteky sú dobre zvládnuté, bavia celý čas, sú tu zaujímavé pretekárske týmy, ale hlavne potešia samotné zrážky civilistov, ktoré sú dosť rozmanité a veľmi zábavné. Herecké obsadenie je bez problémov, Stallone a Carradine ako hlavní rivali a potešia aj ženské postavy. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie a na dobu vzniku dosť dobré, tu sa toho moc vytknúť nedá. Od tohto film som vôbec nevedel, čo môžem očakávať, ale kvôli zaujímavej téme a Stallonovi som si ho musel pozrieť. A som spokojný, celkovo to síce nie je nič výnimočné, ale kvôli pretekom sa na to určite pozrieť oplatí. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 61%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No jo, sehnal sem si to jen kvůli podobnosti s carmageddonem a po týhle stránce sem fakt spokojenej, protože to přejížděni a bodování je fakt hodně zábavně a přitom brutálně podaný, i když většina scén je zbytečně rychle ustřihlá, nicméně to ostatní co se točí kolem závodů, ty nesmyslný přestávky, večírky atd je vcelku nuda, krom toho Carradine nic moc a Sly zaujme jen kvůli tomu, že je tady záporná postava, jinak taky nic moc. Rozhodně se tohle béčko dalo daleko víc promakat a hlavně převést na ryze akční podívanou a nestrkat do toho nějakou jinou vedlejší zbytečnou dějovou linii o hovně ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako inak, v poradí 2.000 komentár musel mať pridelený symbolický film a tak voľba padla na Death Race 2000. Nie je tomu tak dávno čo som videl remake Death Race 2050 a podobne ako vtedy aj teraz som bol viac ako sklamaný, ale vzhľadom na rok vzniku filmu som bol predsa len o ničo zhovievavejší. Nápad, na vtedajšiu dobu zrejme prelomový by si zaslúžil trochu lepšie spracovanie a menej chaotický dej, ale pozrieť sa to dalo a film ožno označiť za jeden z tých, ktoré by si fanúšikovia filmovej histórie mali pridať do zoznamu filmov ktoré videli. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Automobily z filmu byly po skončení natáčení prodány za mnohem více, než stála jejich výroba. (Caelos)
  • Mary Woronov neuměla řídit, proto byla zastoupena kaskadérem nebo její auto bylo jen taženo lanem. (Fenk)
  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama