Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Medvídek Pú je moje oblíbená pohádka! Ale jsem ostuda, že jsem si nikdy nezjišťovala nic o vzniku, autorovi, dokonce ani knížku jsem doma žádnou neměla (to už jsem napravila!). Takže když jsem objevila „Sbohem Kryštůfku Robine“ (děkuji Jeremy), tak jsem bez delšího protahování musela film vidět. Nestačila jsem se divit, co vše stálo za vznikem a že předlohou Kryštůfka Robina byl vlastní syn autora, kterého vznik mé oblíbené pohádky dost poznamenal v dětství a dospívání. Příběh o muži, který byl natolik poznamenaný válkou a o malém chlapci, který si chtěl hrát a hlavně se svým tátou, mě … nečekaně :) … zasáhl. Díky nim vznikl nejúžasnější medvídek s nejúžasnějšími kamarády, které i ve svých devětadvaceti stále miluji a nestydím se za to :) Ale upřímně je mi líto malého Billy Moona, který ve svém dětství poznal lásku hlavně od své chůvy a od svých plyšových kamarádů. Ale děkuji mu za jeho představivost, která dala základ tátovi, aby po válce, kde bylo tolik smutku, že lidé skoro zapomněli, jak vlastně vypadá štěstí, vznikl Medvídek Pú! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Solídne herecké výkony sú veľkým plusom melodrámy, ktorej pomalé tempo nás dokáže vtiahnuť do deja tu viac, tu menej. Niekoľko scén alebo dialógov nás ale zasiahne bezpochyby. V závere sa nás snažia trochu kŕčovito naladiť na melancholickú nôtu a ušetriť nás nepríjemných ale pravdivých faktov. Ak divák čaká milý, rozprávkový film o milujúcim otcovi a šťastnom dieťaťu, svoje očakávania bude musieť prehodnotiť. Ťažko ide urobiť príjemnú prehliadku zo životného príbehu, ktorý nám skôr láme srdcia a dve z hlavných postáv musíme takmer neznášať. Za vznikom Macka Pú stojí oveľa smutnejší, ale zároveň ľudskejší príbeh. Občas nám bude úzko, hlavne vďaka skvelým a uveriteľným hereckým výkonom. Ako vznikala najobľúbenejšia detská kniha všetkých čias? To vám vyrozpráva tento príbeh. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už od dětství miluji Medvídka Pú a proto jsem se na tenhle film moc těšila. Domhnall Gleeson se po Králíčku Petrovi konečně vrhnul na něco vážnějšího a normálního a vyplatilo se to. Celkově postava A.A.Milnea je dost podivínská a Domhnall se na to vážně hodil. Nejlepší roli měl ale Will Tilston o němž ten film vlastně je, jak se dokázal zžít s knižní postavou svého já a měl to vážně těžké. Margot Robbie mi byla silně protivná, ale taková zřejmě byla její role, příběhově to bylo skvělé, bavilo mě to, poplakala jsem si, zasmála jsem se. Zajímavé zákulisí legendárního příběhu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO VÁLCE BYLO VŠUDE TOLIK SMUTKU, ŽE SI SKORO NIKDO NEMOHL VZPOMENOUT, JAK VLASTNĚ VYPADÁ ŠTĚSTÍ. PAK SE OBJEVIL MEDVÍDEK PÚ...“ /// Nejslavnější medvěd na světě mě (stejně jako spousta věcí) nějak minul. Tada myslím knižním podobu. Film je o panu a paní Milneových, o válečnejch fobiích, chůvě, malým Billym a tak vůbec vo tom, jak vznikl Kryštůfek Robin. Vypráví trochu o úspěchu, ale hlavně je to drama o vztazích v rodině. A o tom, že štěstí z knížky nemusí mít s reálným životem nic společnýho. Zajímavý… jednak se dozvím něco o vzniku knihy a taky o důsledcích slávy (v týhle rodině). Jinak je to vlastně vo obyčejnejch věcech. A možná i nudnejch. Ale tady to celkem zmákli a vznikl takovej milej, malej, dramatickej film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Medvěd, Prasátko, Tygr, Králík. Kdo je víc? 3.) Myslím, že nejslavnějšího medvěda má Berousek. 4.) Thx za titule „czmimi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že opět vznikla jakási soutěž mezi novými milneovskými filmy. Zatímco Sbohem Kryštůfku Robine je mnohem lepším životopisem, příběhem A. A. Milneho, konkurenční Kryštůfek Robin vypráví o dospělosti Milneho syna. Zde je výborná Margot Robbie jako Daphne Milneová, manželka a matka, která stála za propagací příběhů ze Stokorcového lesa. Velmi příjemná je Kelly Macdonald jako tradiční chůva z meziválečného anglického venkova. A celé to krásně graduje svým humanistickým apelem, neb i ten medvídek Pú je jen jednou z mnoha metafor, ke které utíkala ztracená generace. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)

Reklama

Reklama