Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (560)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem největší gangster na světě. Měřím tři metry padesát a pořád ještě rostu." Vlasy jsem zapomněl někde v minulým století, ale kdybych je měl, tak bych je pomádoval Fešákem od rána do večera a pak bych si je schoval pod síťku na vlasy. Tak byl Everett přesvědčivej. A celkově byli Hoši od Syslí řeky zábavní a pouční. Já jsem se například poučil v tom, že se mám krýt, když mi prodavač Biblí dává lekci nebo polonahý Sirény nabízejí svá těla. To jsem třeba vůbec nevěděl. Stejně jako to, že KKK pořádal spartakiády a rovněž mi nebyl znám význam termínu čuňomlatská krev. Na druhou stranu už mi život věnoval lekci o tom, že žena může být nejkrutější mučící nástroj, což výstižně popsala skupina Poletíme? slovy - Pokoušel jsem myslet tedy na jinou, našla si ji na facebooku, přejela ji šalinou. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film sice nedosahuje kvalit svých lepších bratříčků, nicméně se stále jedná o zábavný kousek, který řadím do staré dobré éry Coenů. Sice není snímek tak geniálně absurdní jako Fargo a Muž, který nebyl, ale taky jsem se nasmál. Coenům se daří vykreslit dobovou atmosféru a vtáhnout do věku buranů. Navíc je film celý vtipně naaranžován do žluté barvy, pustina, podzimní stromy atd. a to dodává filmu specifickou estetiku. Jako vždy u Coenů jsou všechny postavy od hlavních až po ty nejvedlejší skvěle napsány, obsazeny a zahrány. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Roger Deakins je můj bůh. To co dovede s obrazem on, to nedokáže snad nikdo jiný. Dejte mu už konečně toho Oscara. Coeni jsou taková samostatná umělecká jednotka. Ač mě žádný z jejich filmů nikdy absolutně nedostal, jejich styl je tak osobitý, že mě pořád baví koukat na další a další jejich filmy. A to přesně do puntíku splňuje Bratříčku, kde jsi. 8/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To bylo krásný. I přes těch několik drsnějších scén neuvěřitelně laskavý filmeček, ve kterém vidíte krávu na střeše, zúčastníte se sjezdu Ku Klux Klanu a zamilujete se do Bluegrassu a Gospelů. Neuvěřitelně silný a výtvaně úchvatný film s výborným Clooneym, Turturrem, Blake Nelsonem i všemi ostatními. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy této bratrské mám docela rád ale tento mi přijde velice slabý a chvílemi i nudný. Je sice pravda, že příběh je zajímavý, originální a "obydlený" spoustou zajímavých postav, kterým vévodí skvělý George Clooney v netypické roli ale filmu chybělo něco co by více zaujalo a upoutalo. Není zde moc vtipných ani absurdních situací jak to mám od Coenů rád. A nezachrání to ani výborná minirolička Johna Goodmana. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Žena, která se ptá prodavače na nahrávku "Hochů od Syslí řeky" je Gillian Welch, jedna z aktérek filmového soundtracku. (c.tucker)
  • George Clooney souhlasil s účastí, aniž by četl scénář. (Karlos80)
  • Everettovo (George Clooney) identifikační vězeňské číslo je 9958-7715. (c.tucker)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama