Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (560)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy této bratrské mám docela rád ale tento mi přijde velice slabý a chvílemi i nudný. Je sice pravda, že příběh je zajímavý, originální a "obydlený" spoustou zajímavých postav, kterým vévodí skvělý George Clooney v netypické roli ale filmu chybělo něco co by více zaujalo a upoutalo. Není zde moc vtipných ani absurdních situací jak to mám od Coenů rád. A nezachrání to ani výborná minirolička Johna Goodmana. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Roger Deakins je můj bůh. To co dovede s obrazem on, to nedokáže snad nikdo jiný. Dejte mu už konečně toho Oscara. Coeni jsou taková samostatná umělecká jednotka. Ač mě žádný z jejich filmů nikdy absolutně nedostal, jejich styl je tak osobitý, že mě pořád baví koukat na další a další jejich filmy. A to přesně do puntíku splňuje Bratříčku, kde jsi. 8/10 ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu si gratuluji sám sobě, že jsem tohle dokázal odsledovat až do konce. Poté, co jsem již po půlhodině zjistil, že se mi úplně nedostává slov nad právě viděným a během zběsilých akcí s autem a samopaly nejdříve v bankách a posléze na silnici poblíž stáda kráv jsem se začal zamýšlet nad duševním zdravím obecně uznávaných tvůrců, to nějakou dobu vypadalo, že letos poprvé sáhnu po úplně nejnižším možném hodnocení. Když jsem se ale přemohl, dal si uprostřed filmu malou pauzu a pak s pokud možno co největší pozornosti sledoval Bratříčka dál, musel jsem uznat, že má dost zdařilých a originálních nápadů, dokonce jsem se nakonec i vícekrát zasmál. Já teď nevím, jestli je chyba i ve mě, že jsem nebyl správně na tenhle šíleně absurdní humor z novodobé britské tvorby naladěn, nebo se to bratříčkům Coenům prostě občas ve jménu pokusu o nekonvenční komedii natolik vymklo z rukou, ale asi od momentu se zmizením Peteho a příhodou se žábou se mi docela podařilo přistoupit na tu nevšední absurdní poetiku i schválně přehnané výkony ústředních komiků v jejich bláznivých postavách – jenže problém i tak neskončil. Protože vždycky, když už jsem měl pocit, že jsem tu přišel bratříčkům a jejich Bratříčkovi na chuť, po příznivé chvilce se pravidelně vrátila chvilka, kdy se moje dojmy náhle propadly zpátky do trapnosti nebo v lepším případě totálného míjení. Zčásti moje hodnocení zachraňuje country hudba spolu s meziválečnou stylizací, ale jinak tvorba Coenových asi vážně nebude úplně pro mě. [40%] ()

numi 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který ovšem jen těží maximum z fórků na Everettovi, respektive Clooneyho, vlasy a především z GENIÁLNÍ hudby. Zbytek je tak trochu blábol a vážně nechápu nominaci na Oscara za scénář. Monty Pythonům by pak museli zavést nějaké ještě větší ocenění, protože proti tomuhle jsou chlapíci z létajícího cirkusu dramatici jedna báseň. Nu což, nuda to není, pobavíte se, chytnete dobrou náladu dříve, než řeknete borůvkový koláč a budete si pobrukovat tyhlety chytlavé melodie ještě dlouhou dobu po závěrečných titulcích, takže to za ty peníze určitě stálo. Ale najdou se i mnohem lepší věci, do kterých lze investovat, takže... Tři a vlas děda Vševěda. [březen 2006] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenovi vždycky dokázali překvapit neobvykle vážnými filmy, ale přesto plnými černého humoru, což se v jejich provedení spolu s výbornou atmosférou a chvílemi až komickým průběhem většinou vyplatilo. Stejně tomu tak je i u filmu Bratříčku, kde jsi. Tři vězni na řetězech se ze vteřiny na vteřinu rozhodnou utéct z jejich vězení, odhodí krumpáče a rozhodnou se zdrhnout směr kukuřičné pole. Co je nakonec během jejich cesty za svobodou potká, nechá nejednomu divákovi rozum stát, ale fakt je, že jsem se skvěle bavil a to režisérům, producentům a spisovatelům bratrům Coenovým upřít nemohu. Nebýt tak trochu zbytečného konce, stal by se tento film pro mě rázem jednou z nejlepších komedií co jsem měl možnost vidět. Ale i tak je to velice vtipná a zajímavá podívaná, která minimálně za shlédnutí stojí. --- Ještě že tvoje máma nepřežila porod, jinak by umřela hanbou. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • V reštaurácii je za Pappy O'Danielom (Charles Durning) busta Homéra. (HelenOfTroy)
  • George Clooney týdny trénoval zpěv. Nakonec byl ale přezpívaný country zpěvákem Danem Tyminskym. (Karlos80)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama