Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (560)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To bylo krásný. I přes těch několik drsnějších scén neuvěřitelně laskavý filmeček, ve kterém vidíte krávu na střeše, zúčastníte se sjezdu Ku Klux Klanu a zamilujete se do Bluegrassu a Gospelů. Neuvěřitelně silný a výtvaně úchvatný film s výborným Clooneym, Turturrem, Blake Nelsonem i všemi ostatními. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film, který ovšem jen těží maximum z fórků na Everettovi, respektive Clooneyho, vlasy a především z GENIÁLNÍ hudby. Zbytek je tak trochu blábol a vážně nechápu nominaci na Oscara za scénář. Monty Pythonům by pak museli zavést nějaké ještě větší ocenění, protože proti tomuhle jsou chlapíci z létajícího cirkusu dramatici jedna báseň. Nu což, nuda to není, pobavíte se, chytnete dobrou náladu dříve, než řeknete borůvkový koláč a budete si pobrukovat tyhlety chytlavé melodie ještě dlouhou dobu po závěrečných titulcích, takže to za ty peníze určitě stálo. Ale najdou se i mnohem lepší věci, do kterých lze investovat, takže... Tři a vlas děda Vševěda. [březen 2006] ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi příliš nesedl. Bude to asi tím, že je celý film stavěn na country a já country nesnáším. Jedna jediná skladba, která mě ve filmu zaujala, je "I Am a Man of Constant Sorrow". Zkoušel jsem si ji však pouštět mimo film a už na mě takovýto účinek neměla. Pouze s hereckými výstupy Clooneyho, Turturra a Nelsona měla něco do sebe :) Dá se říci, že celý film táhl přismáhlý George Clooney a John Torturro. Byla to taková průměrná pohodová komedie a občas jsem se i zasmál (a u těch událostí s ropuchou snad ještě více :D) 6/10 ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tento filmový skvost se bez pochyby zařadil mezi top světové filmy v žánru komedie, roadmovie, hudební. Ustřední trojice na útěku z vězení ve státě Mississipy, za hledáním uloženého pokladu a sebepoznáním, naráží na své strastiplné cestě nejen na přísné policejní hochy, kteří jsou jim neustále v patách, ale také různé, prostodivné postavičky a rituály, které tento příběh utváří k dokonalosti. Zapojení a dokreslení bluegrassových kytar a zpěvů do příběhu, v čele se skvělou interpretkou Allison Krauss dělá z tohoto příběhu nejen skvělou podívanou, ale také opravdový hudební zážitek. Díky pánům Coenům za jejich filmografii. Jen tak dále. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je vic komedie, nez drama, ale perfektni. Clooney se svoji uchylkou na vlasy nema chybu, Turturro ho zdatne doplnuje a podobnost s Odysseou je poznat na prvni pohled a ty jednotlivy okamziky pusobi v modernejsim pojeti hodne zajimave. Navic spousta cerneho humoru, vybornej Goodman a Michael Badalucco a velmi pekny pisnicky. K tomu super kamera, celej film hezky ladenej do hneda a super atmosfera. Akorat obcas se film precejen drobatko tahne a znam od Coenu lepsi filmy, ale tech 5* stejne dam. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Guvernér Pappy O'Daniel (Charles Durning) je ve filmu uveden křestním jménem jako Menelaus, což odkazuje na mýtického spartského krále Meneláa, který vedl řecké vojsko v Trójské válce. Byl bratrem Agamemnóna a manželem unesené Heleny. Odysseus, který je tu předobrazem Everetta (George Clooney), také bojoval v Trójské válce, než se vydal na strastiplnou pouť domů na Ithaku. (Doldus)
  • Přestože je snímek natočen na filmový materiál, jde o první hollywoodský film, který prošel kompletním digitálním color gradingem. Natáčelo se na 35mm filmovou surovinu, následně byl ale materiál digitálně naskenován, kde prošel barevnými korekcemi, a nakonec byl znovu nahrán na 35mm film a vyslán na filmových kotoučích do kin. Několik let na to se color grading stal ve filmovém světě naprostou samozřejmostí. (KlárkaS)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama