Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imigrantka z Rakouska (Hedy Lamarr), která má aférku s ženatým vydavatelem (Ian Hunter), se potřebuje vdát, aby nebyla vyhoštěna ze země. Na ulici potká chudého, neúspěšného spisovatele Billyho (James Stewart), kterého přesvědčí, aby si ji vzal. Na oplátku mu bude týdně platit stravu a byt, aby mohl psát. (IQ Tiqe)

Recenze (17)

emma53 

všechny recenze uživatele

Noir romantika jako Brno, ne jak Prágl. Tak roztomilému páru snad nejde ani fandit a že to skončí právě takhle, to se zaručeně nedá uhodnout:) Relax jak víno. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romantická komedie, jaké dnes už nikdo netočí. Je to tradičně průhledné, ale báječně obsazené a solidně napsané. Lamarr to navíc strašně sluší. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Natolik miloučké, že jsem vzala na milost i to Bidlo Stewarta :) V některých momentech mi to připomínalo až Stop That Noise s Betty Boop :) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Milá romantika s Jamesom Stewartom a očarujúcou Hedy Lamarr, ktorá až na pár scén (najmä, keď sa vydavateľ a hlavný hrdina bavia o knihe) nie je až taká vtipná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilo naivný a úsmevný príbeh s koncom, ktorý zahreje pri srdci. Mám veľmi rád takýto typ staromilských romantických komédií. J. Stewartovi niečo takéto ide veľmi dobre, narozdiel od takého C. Granta. Nadpriemer. 75/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Romantika postaru, jak má být. Skvělý James Stewart a široký úsměv Hedy Lemarr v předem čitelné, ale krásné romantické komedii. # [viděno: TV, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 8 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako běžná love story, ve skutečnosti snímek, který reaguje na to, co známe opět dnes - strach z uprchlíků (tehdy z nacisty obsazeného Rakouska). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná hříčka na motiv - JÓ, ŽIVOT PÍŠE ROMÁNY - kde padlo hodně hezkých slov od jednoho trucovitého nemotorného chlapíka s ortodontickým úšklebkem a sympatickou nelegálkou, která tedy na můj vkus nebyla dvakrát neochvějná ve svých životních rozhodnutích, avšak v časech nástupu odlehčených mravů to v romantické rovině asi nebylo na závadu, jak se ostatně ukázalo ve vícero ohledech... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Romantika zo starého Hollywoodu s krásnou Hedy Lamarr a sympatickým "trdlom" Jimmym Stewartom je okúzľujúca do morku kostí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Janinka a Beruška se můžou jít klidně schovat do chaloupky pod jalovcem, protože nejkrásnější světluška od shlédnutí tohoto filmu už provždy bude Hedy Lamarr! Vždyť taky svým poblikáváním omámila Jamese Stewarta. ____ Kdo chce vidět překvapivý příběh plný zvratů a nečekaných konců, ať si tohle nepouští. Romantická komedie se strikně drží pravidel žánru a s roztomilou starosvětskostí je naplňuje až k, pochopitelně, šťastnému završení. James Stewart byl ještě ve svém telecím období přehrávání, ale Hedy Lamarr to vyvažuje svojí krásou a uměřeným herectvím. ____ Postavy neprocházejí velkým vývojem, spíš jsou už od začátku jednoznačnými charaktery jako z divadelní frašky: kráska v nesnázích, naivní milovník, obstarožní seladon, jeho cynicky moudrá manželka a babička - studnice životních zkušeností. ____ Film zachraňují vtipné dialogy a kouzlo starých časů, kdy se dalo věřit na pohádky. Proto ani nechci psát o chybách snímku, přestože jsou očividné. Převažil ale pocit, který ve mě po tomhle filmu zůstal: milý, hřejivý a plný naděje. /2. 9. 13./ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Hedy je rozkošná a Jimmy je roztomilý, no trvá strašne dlho, kým sa dostane romantika k slovu. Vlastne to naberie tie správne grády až v poslednej 10minútovke a to je málo. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Divák od začátku dobře ví, jak to skončí. A přesto se rád podívá, jak se ti človíčkové v tom tlučou a plácají. (A kromě toho na Hedy Lamarr se moc dobře kouká!) Ale buďte bez obav! Všechno musí skončit dobře, když máte takovou skvělou babičku jako Bill. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Klasicky naivní zápletka, ale dobře obsazeno. Byl jsem upřímně překvapen, jaká byla Hedy Lamarr kočka, skutečně krásná ženská. Jimmy předvádí svůj standard plachého dobráka. Jinak je to romantické tak akorát, aby to nenudilo. ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi slibný, ale od poloviny filmu se to zhoršuje a ke konci je to jen hloupé, předvídatelné a zbytečně jednoduché, ani vtipu tu moc není. Nechápu, proč James Stewart ve všech svých prvních komediích tak přehrává, je trapný, zcela jiný než v režii Hitchcocka. Hedy Kiesler je mnohem přirozenější a zasloužila by si i dramatičtější příležitosti. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Bavilo a moc. Od prvních minut je jasné, že příběh nebude nijak objevný a hledat vlastní neotřelé cestičky vyprávění. Je to prostě pěkná romantická pohádka o dvou lidech, které svedla vzájemná potřeba toho druhého dohromady a neodvratitelně přerostlo ve skutečný a hluboký cit. Ona potřebuje manžela, aby nemusela být deportována zpět do válkou zmítané Evropy, on potřebuje peníze, aby mohl dopsat svou knihu. V hlavních rolích výborně roztěkaný James Stewart a kráska s uhrančivým pohledem Hedy Lamarr. Počátek možná trochu chladný, ale ty poslední minuty to vynahradili vrchovatě. Prostě to přirovnání se světluškama opravdu zafungovalo. Takové komedie se dnes už netočí a to je velká škoda... ()

Reklama

Reklama