Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal něco trochu jiného, než jen blbé cestování v čase, které je naroubované na známý experiment Philadelphia. Asi jsem měl spíš sáhnout po nějakém dokumentu. Tohle je prostě jenom sci-fi na motivy událostí, kdy nikdo pořádně neví, co se tenkrát v roce 1943 stalo. Nemůžu jinak, tohle mě prostě nezaujalo, jen důvod, jak udělat časovou smyčku. To už se ani z historických událostí vycházet nemuselo. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,POMÔŽU MI VÔBEC TIE VECI?" ,,NUŽ, POKIAĽ NIE, TAK TO BUDE JEDNO, PRETOŽE NA TEJTO PLANÉTE POTOM NIČ NEZOSTANE." __ O - nikdy neuskutočnenom - Philadelphskom experimente som sa dozvedel iba pár týždňov pred sledovaním tohto filmu, ktorú vzhľadom na obdobie vzniku lákal na pohodové sledovanie. Vyvinul sa však v hromadu klišé a dopredu predvídateľných situácií. Obsahuje síce prepracovanejšiu vizuálnu stránku ako mala ,,Tajomná žiara nad Pacifikom", ale tá je podstatne lepším filmom. Moje nezaujatie potvrdzuje to, že ako inak sústredený divák som sa počas sledovania pristihol pri mimovoľnom listovaní časopisu. Keď už po jednom dni sa na film ťažko spomína, čo bude za týždeň? (785. hodnotenie, 48. komentár k filmu) ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je nepochybně nejpozoruhodnější fakt - byť to může vypadat opravdu fantasticky - že prvotním záměrem filmařů bylo nastínit skutečné události, k nimž (údajně) došlo při tajném experimentu, který americké vojenské námořnictvo provedlo 12. srpna 1943 s torpédoborcem DE 173 Eldridge (mimochodem loď v těch letech ve službách námořnictva skutečně působila a po válce byla prodána Řecku pod novým jménem Leon). Kam až v ději filmu můžou sahat jisté možné historické reálie a co je jen koření zplozené scénáristickou fantazií, není zcela zřejmé, v každém případě se ze snímku stává zajímavý pokus o zfilmování jedné legendy z neobjasněných záhad moderních vojenských tajemství, o kterých se veřejnost zřejmě nikdy nedozví skutečnou pravdu. Příběh jako takový je poměrně netradiční a poutavý, takže lze doporučit ke zhlédnutí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný Experiment Philadelphia v méně známém filmu. Michael Paré jako herec druhé cenové je jedinou známou tváří v tomto pohledu na dlouhé roky zatajovanou událost, kterou si autoři trochu přikořenili. Pravděpodobně ve stylu Tajemné záře na Pacifikem vnutili trochu toho cestování časem a to jim vcelku vyšlo. Určitě zajímavější než "realita" a snaha o zajímavý nápad tu je citelná. Bohužel zpracování je i na svou dobu docela slabé a tak odepisuje film s třemi českými názvy do propadliště dějin, dke si ho najdou snad jen největší milovníci sci-fi, jakéhokoliv druhu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V scénach z II. svetovej vojny sa objavili jeepy M-151, ktoré však pochádzajú až z dôb vietnamskej vojny. (beso74)
  • Trailer premietaný v Austrálii prevzal hudobný doprovod z filmu Blue Thunder (1983). (beso74)

Reklama

Reklama