Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller se skvělou beznadějnou atmosférou. Příběh je jednoduchý a přesto ve své podstatě geniální: Nechat uhánět vlak s dvěma uprchlými trestanci, bez možnosti zastavení Aljašskou pustinou. Šílenec Manny patří k tomu nejlepšímu co Jon Voight kdy hrál a Eric Roberts podává svůj životní výkon (nominace na Oskara). A ještě ten konec... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mzda strachu, kde náklaďáky s nitroglycerinem nahradil nezastavitelný vlak a rozpálenou jihoamerickou krajinu nekonečné sněžné pláně Aljašky (jejíž mrazivost pocítíte na vlastní kůži), s podobně narýsovanými ústředními charaktery (mladý floutek vzhlíží ke staršímu protřelému zločinci, který ho zklame) a jejich vztahem, precizně odehranými duem Voight-Roberts. Napínavé, dojemné, atmosférické a ten mráz skoro sami cítíte. Nejlepší vlakový film. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Whatever doesn't kill me makes me stronger!“ Když se na vás výhružně podívá tím svým menším očkem ukázkový asociál Jon Voight, začne se vám na hřišti tvořit bláto.. Pan Modrý z Gaunerů podepsán pod režisérsky dovedně vedené útěkové drama, které ovšem občas sráží k zamrzlé aljašské půdě dialogy patřící spíše do filmů amerického ninjy Dudikoffa. Té centrále vlakového provozu evidentně chyběl dispečerský nadhled Lloyda Bridgese z Připoutejte se, prosím! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtyři splašené lokomotivy, dva uprchlíci a nekonečné sněžné dálavy. Snímek, který funguje ve všech scénách přímo z vlaku. Navíc má velmi silný závěr, dobré herce a slušně navozenou atmosféru nehostinné krajiny a bezvýchodné situace. Co ovšem Splašený vlak sráží, a to tak že hodně, je béčkoidní postava zlého bachaře a takřka všechny scény z velína. Zbytečně rozmělňují divákův zážitek. Kdyby se naplno soustředili jen na rostoucí napětí v neovladatelném vlaku, tak by udělali lépe. Přesto, především díky závěru, jde nakonec o výborný filmový zážitek. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Pilot vrtulníku, Richard Holley, zahynul během natáčení při letecké nehodě a film je věnován jeho památce. (džanik)
  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)

Reklama

Reklama