Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektne drsna akcni beckova jizda. Pribeh je sice prakticky nulovej, ale koho to sere, kdyz celej film jede v slusnym tempu a je zabavnej. Nejlepsi je asi uvodni pulhodinka ve vezeni, to je fakt naklad. Prostredni cast filmu je trochu slabsi, hlavne proto, ze se tu prakticky nic moc nedeje. Ale zaver uz je zase jizda. Navic se film muze oprit o perfektni herce. Roberts skutecne podava asi zivotni vykon, je drsnej, ale zase je to spis takovej hlaskujici posuk nez nejakej super drsnak, ale celkove zajimava postava. No ale pak tu je hyper vostrej borec Jona Voighta, takle drsnyho sem ho snad jeste nevidel. No a tyhle dva se dobre doplnujou. Ja jsem se bavil paradne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt hustec! Čekal jsem nějakej "osmdesátkovej" akční film a dostal naprosto něco jiného a o dost lepšího. Ten film má do naivity 80. let daleko a chvílema je to až nečekaně drsný, hlavně díky naprosto skvělé postavě Johna Voighta, který to zahrál fakt výborně. Manny je v jeho podání fakt drsňák a furt všechny stírá, hlavně tu holku. John P. Ryan je mu důstojným protivníkem a vypadá jak hroznej mariňák. Eric Roberts je stále jen komandován Mannym a až ke konci si jeho postava prosadí svou. Roberts roli ztvárnil také dobře. Opravdu si nenechte tuhle jízdu ujít. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Mzda strachu, kde náklaďáky s nitroglycerinem nahradil nezastavitelný vlak a rozpálenou jihoamerickou krajinu nekonečné sněžné pláně Aljašky (jejíž mrazivost pocítíte na vlastní kůži), s podobně narýsovanými ústředními charaktery (mladý floutek vzhlíží ke staršímu protřelému zločinci, který ho zklame) a jejich vztahem, precizně odehranými duem Voight-Roberts. Napínavé, dojemné, atmosférické a ten mráz skoro sami cítíte. Nejlepší vlakový film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušný filmeček, který nám kromě pěkného a hlavně mrazivého prostředí nabídne i zajímavou atmosféru a solidní herecké výkony ústřední dvojice. Jon Voight jasně vedl, ale Eric Roberts velmi mile překvapil – což u něj nebývá moc obvyklé. Oba pánové se skvěle doplňovali, scénář byl rovněž dobrý, mělo to tu správnou atmosféru – jen finále mohlo být ještě emočnější, ale to už bych chtěl asi moc. Rebecca De Mornay byla svého času (v pozdější kariéře) celkem sexy dračice – tady v jejích počátcích jsem jí však vnímal spíš jako takovou šmudlu do počtu…Pobavil i počáteční souboj Erica s Danny Trejem – který svého času figuroval jako jeho „učitel“. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to dopadne, když ten nejbéčkovější scénář dostanou do rukou zkušení filmaři. Dobrá režie, uvěřitelné herecké výkony a snesitelná atmosféra. Splašený vlak je nejmíň špatný, jak to jen šlo, přesto už jen kvůli stupidnímu námětu nemá šanci opravdu zabodovat. Je to škoda, protože toho v obě má spoustu. Nejednoznačné hrdiny, poučení... Jen se prostě nedá brát stoprocentně vážně, už jen kvůli tomu, že ředitel věznice skáče z vrtulníků na vlaky... 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Obie Weeks byl v době natáčení zaměstnancem Aljašských drah. Roli ve filmu dostal, protože byl současně ctižádostivým hercem. (džanik)
  • Akira Kurosawa byl spoluautorem původního scénáře a měl v plánu i režii snímku, který se měl točit na severu státu New York v roce 1970, ale jeho záměry překazila silná sněhová bouře. (džanik)
  • Natáčení probíhalo při běžném provozu po trati, což způsobovalo značné potíže a zpoždění. Jak uvedl koordinátor druhého plánu Ted Hewitt, museli filmaři často využívat vleček, aby uvolnili trať skutečným vlakovým soupravám. Z tohoto důvodů měl Alan Hume pro každý záběr k dispozici tři kamery, aby získal co nejvíc materiálu, než štáb bude muset udělat místo jinému vlaku. (Robbi)

Reklama

Reklama