Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv kanadské jízdní policie Louis Burke pronásleduje zabijáka, přezdívaného Pískař. Pátrání ho dovede až do San Franciska, kde psychopata konečně dostihne, postřelí a zatkne …Po šestnácti měsících se na Burka obrací státní návladní Tom Wogler, představitel správy věznic Ben Keane a další vysocí úředníci s prosbou, aby se dal zavřít do Harrisonovy věznice, kde došlo z vraždě zástupce ředitele. Existuje domněnka, že šlo o pomstu za záhadná úmrtí devíti vězňů v poslední době.  Zatímco Burke se nechá zavřít za ozbrojenou loupež, novopečená právnička Amanda Beckettová, nad níž drží ochrannou ruku státní návladní Wogler a jeho žena Helen, bude hrát roli jeho manželky a fungovat jako spojka mezi ním a vnějším světem. Z dozorců ve věznici o celé záležitosti nikdo nic neví …Burke nastupuje do věznice a brzy se ukáže, že v ní vládne skutečně všestranný teror. Zatímco sadistický seržant DeGraf se vyžívá v bití vězňů, ti se zase nenávidí mezi sebou. Hned po příchodu se Burke zastane černého vězně Hawkinse, čímž si vyslouží nenávist bílého osazenstva, v čele s jistým Perezem, který mu vyhrožuje, že je už teď mrtvý …Burke začíná pátrat po záhadných úmrtích vězňů, které všichni zemřeli následkem bodné rány do týla. Zjišťuje, že to byli vždy nováčci a zcela zdraví, nikdy mezi nimi nebyli například narkomani. Postupně získává informace od svého spoluvězně v cele, ale zejména od černocha zvaného Kněz. Díky jeho pomoci nahlédne i do vězeňské kartotéky a zjistí, že u všech jmen mrtvých jsou písmena SL. Všechny poznatky sděluje Amandě, která pak s přispěním mladíka velmi zběhlého v práci s počítači pátrá po souborech, které by mohly záhadu objasnit. Burke je mezitím varován, že k němu v noci přijde návštěva, jinými slovy, že se ho někdo chystá zabít. Sice se mu podaří uniknout, „návštěvníci“ ale uškrtí jeho spoluvězně a sám Burke je odvlečen na samotku. Pomalu začíná být jisté, že do celé záležitosti je zapleten nejen pomocník na marodce, ale i doktor Gottesman, muž s nejasnou minulostí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu chtěla dát "jenom" tři, protože bylo málo Van Dammových otoček a celkově se tam moc nebitkařilo. Jenže Patrik Killpatrick(už jenom to jméno.. :D ) předvedl neskutečně hustýho záporáka. Už to vypadalo, že bude poražen úplně trapně, ale on vstal téměř z mrtvých. :D Taky mě potěšilo, že se tam objevil Paco, i když v malé roli. Český dabing tomu dal v závěru korunu (..ačkoliv Marcel Vašinka k Van Dammovi prostě NE) kdy se z Burkeho stal Borek :D :D jsem málem lehla smíchy "Jseš dobrej, Borku." "Umíš to, Borku" :D :D Ale opravdu čtvrtou hvězdu jen a pouze za toho ohavnýho, houževnatýho Sandmana! ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Dole som sa aj oholil a celkovo som mal mladú pokožku a kvôli subtílnej postave by ma aj akrobaticky zne.... A ako tak prechádzam, tak každý si "robil svoju chvíľku" na plagáte polonahého, iní nahého JCVD. Neskôr mi slepý mních hovoril, že tu bol dávno jeden hrdina a nemohol inak ako nakopávať zadky vyzlečený. Hovoril ešte ďalej dlho a nezáživne, v podstate ako tento zúbožený priebeh abstraktnej akcie v jednom priestore. (videné 03.03.2016, DAJTO) ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vyvážená porce kriminálního rasismu, slizkých vězňů i bachařů a slušné kamery, ve které Svaly (vyrýsované a napnuté na maximum) z Bruselu umravňují spoluvězně kopanci z otočky. Jen je veliká škoda, že je to celé opravdu zvláštně sestříhané a některé scény tak na sebe mají velice špatnou návaznost. Jinak se ale jedná o příjemnou béčkovou zábavu. Pochvala navíc za charismatického Sandmana a krásnou Cynthii Gibb. Jen mi není jasné, jak mi tahle van dammovka mohla před lety uniknout. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jedna z absolutních van Dammových topek. Film který mé téměř vše, co by měl obsahovat akčňák z přelomu let 80tých a 90tých. Příběh na hraně nesmyslu, ale v tu dobu se tomu dalo věřit. Sympatického hlavního hrdinu, který je z duše dobrák a navíc umí bojové umění. A JCVD té doby to s otočkami uměl jako málo kdo. Sem tam tupá hláška, z prstu vycucaná bitka a hlavně - ultimátní záporák. Film navíc umí být i napínavý a ve chvíli kdy se do vězeňského ancáblu přidá hlavní rypák vámi projede pocit, že bude zle. Což se dnes málo kdy povede. Jako prcek jsem byl nadšený a i dnes mě Příkaz k popravě (tak to znám já) hodně bavil. 90 procent za poctivou van Damovku. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný Van Dammův příznivec a v jeho kinematrografii se moc nevyznám. K tomuhle filmu sem se navíc dostal víceméně náhodou protože zrovna v televizi nebylo nic jiného a kdyby bylo tak to stoprocentně přepnu. Takže námět filmu není zas tak moc originální protože podobný či stejný najdeme v mnoha televizních detektivkách. Byly tu sice Van Dammovi pověstné otočky ale to je tak vše protože film kromě toho mlácení zas tak akční není a děj ani nedává moc smysl. Jestli jsou takové i další jeho filmy tak chápu proč cětšina jeho kousků končí radši hned na videu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama