Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tento film je velmi , velmi zabávný.Nechápu jak může být mezi 200 nejhoršíma filmama.Asi to bude tím , že vy odsoudíte film už jen kvůli tomu , že v něm hraje Jean Claude Van Damme.Je to zábavný , akční a fantasy film.Když sem byl malý tak sem to fakt žral a žeru i teď jen o trochu méně.Van Damme je dobrej herec - až na pár filmů , které se mu fakt nepovedli - a v tomto filmu podává dobrý výkon ale trošku komický , hlavně ty jeho hlášky!! Takže , já se u filmu bavil a dávám spíše 3,5 *. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná akčná dobrodružná komédia so Jean-Claude Van Dammom, ktorá je adaptáciou známej videohry. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa vo fiktívnej krajine, v ktorej už dlhší čas prebieha vojna, samozvaný diktátor uniesol ľudí, aby dostal výkupné, chystá sa vytvoriť mocnú ríšu a mierové organizácie sú bezmocné, ale vojenský veliteľ so svojimi vojakmi a novými priateľmi to len tak nenechá. Spracovanie je síce pomerne rozporuplné, ale nemám s tým až taký problém. V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že sa jedná o adaptáciu videohry a tak to tvorcovia pojali tým najbéčkovejším spôsobom. Celé je to zámerne prehnané, infantilné a hlúpe, ale takým roztomilým spôsobom, takže keď sa nad to prenesiem a prijmem pravidlá, dá sa na to bez problémov pozerať, tempo je svižné a hluché miesta tu prakticky nie sú. Ale ma mrzí, že práve postava vojenského veliteľa tu nemá až tak moc priestoru, pretože sa rozdeľuje medzi mnoho iných a toto je pre mňa najväčším záporom filmu. Akcie je tu pomerne dosť, ale je iba priemerná. Je až prekvapivo veľkolepá a rozmanitá, navyše je dobre rozmiestnená v priebehu filmu, každú chvíľu prebieha nejaký súboj, prestrelka alebo nejaká doplnková akcia a navyše nechýba veľké finále, ale doplatila práve na to infantilnejšie prevedenie. Súboje sú krátke a s obyčajnou choreografiou, prestrelky sú už dlhšie, ale opäť chýba čokoľvek zaujímavé, celkovo mi tu chýba drsnosť a zvyšná akcia je na tom rovnako. Nechýba ani humor, je síce očakávane detský, ale dve, tri situácie sa aj tak vydarili. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme ako vojenský veliteľ je tu skvelý, celý čas je úplne nad vecou, má dobré repliky a zábavné pohľady a preto škoda, že sa objavuje len sporadicky, k tomu plno známych vedľajších postáv ako Kylie Minoque, Byron Mann alebo Wes Studi a náhodou aj hlavný záporák je v rámci možností dobrý. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, film celkovo pôsobí až prekvapivo veľkolepo, či už výpravou, zaujímavými lokáciami alebo množstvom techniky a aj to brakové prevedenie sa podarilo udržať v medziach. Určite sa nejedná o taký brak, ako to na prvý pohľad vyzerá, keďže tento film je taký zámerne a na nič sa nehrá, ale len predsa ja uprednostňujem klasické akčné filmy a tak v rámci tvorby Van Damma sa pre mňa jedná o jeden z tých najzbytočnejších filmov. Ale aj tak sa na to dá pozerať. 61% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik barviček, klaunů, artistů a přitom tak zfušované cirkusové představení. Chtělo by se napsat, že pan šéditel de Souza je pološílený zoufalec, ale ono to na sebe vydělalo a navíc Kylie zpevnila půlky! I should be so lucky, že jo, ale nejde to. Pokoušel jsem se chytit jakéhokoliv stébla, jenže Street Fighterovo pole je jen spálené rumiště a rezavý plukovník Guile z gulama je strašák zapíchnutý v jeho středu.. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Filmové béčko jak vyšité - bez pochyby. Van Dammova první z hodně trapných rolí - bez pochyby. Akce směšná až trapná - bez pochyby. Hodně výbuchů, hlášek, vtipných momentů - bez pochyby. Tento film je něčím mezi příšerným zpracováním slušné staré bojové hry a praštěnou komedií s akčním hrdinou, charakterním hercem a krásnou zpěvačkou. Jako Van Dammův fanoušek jsem si film dokonale užil, mnoho scén je snad i nechtěně velmi vtipných, pár je jich vyloženě trapných. Přesto hodnotím jako průměr průměrů. ()

ad odpad!

všechny recenze uživatele

Hahahaháááááááá to je ale sra***! Jeden za všechny: "Všechny zbraně máme v pivovaru." načež začnou na protivníky mířit čímsi hrozivě vypadajícím z čehož později vystřelí míčky na líný tenis a poté se nechají zmlátit... Nevěděl jsem, jestli tam náhodou neskočila reklama na můj oblíbený nápoj :) Velmi zvrácená "zábava" .... Ps. : Že to tvůrci nemysleli vážně, prosím řekněte někdo, že ne!!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Vo videohre je E. Honda Japonec, no vo filme vystupuje ako Havajčan. (m.a.t.o.)
  • Během natáčení poradil Van Damme Kylie Minogue cviky na posilování pozadí, které později předvedla i ve svých klipech. (Eldrick)
  • VHS verze má potitulkovou scénu (nebyla v kino verzi), ve které počítač získá alternativní energii ze solárního panelu a poté vyvolá vzkříšení generála M. Bisona. Generálovi se pak na displeji zobrazí vyskakovací okno jako ve videohře „World Domination“ – „Replay“ neboli „Znovu sehrát nadvládu nad světem“. (Eldrick)

Reklama

Reklama