Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste měli šanci prožít svůj život znovu, chtěli byste ho změnit? Peggy Sue Kelcherová (Kathleen Turnerová) tu šanci dostala. Měla dvě děti, právě se rozváděla, ale pak se náhle vrátila zpět časem o 25 let nazpět, na svou střední školu. Teď pro sebe může vytvořit novou, lepší budoucnost - ale touží po ní vůbec? Peggy Sue se vdává je fantastická komedie, která Vám poskytne námět k přemýšlení o “silách osudu“... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (75)

classic 

všechny recenze uživatele

„Peggy Sue sa (už raz) vydala” , a to pred štvrťstoročím, keď akurát práve teraz má (po)maturitné stretnutie - maturitného ročníku "60", pričom manželstvo, má už zrejme úplne v troskách, lebo sa momentálne rozvádza, alebo už je rozvedená s televíznou hviezdou "Šialeným" Charlie Bodellom, ktorý ju podviedol so ženou menom Janet. Čo čert ale nechcel, pred odovzdávaním torty k jej narodeninám, kedy sa taktiež stáva zároveň i kráľovnou večierku, zrazu a náhle omdlieva, že presnejšie povedané: „Doslova sa vracia v čase” , keď odznova prežíva svoje maturitné obdobie, čo sa dá vlastne všetko pripísať stavu - "klinickej smrti" ! Odteraz prehodnocuje svoj vzťah s Charliem, či to náhodou nie je trochu zlý nápad, aby sa vzali, keď vie, čo ju neskôr čaká, a tak popritom skúša iné vzťahy s dvomi nápadníkmi, vedcom Richardom Norvikom a básnikom Michaelom Fitzsimmonsom, či si nakoniec nerozmyslí, kto je de-facto, k nej, skrátka najvhodnejší... ? / Začnem niekoľkými negatívnymi postrehmi k tejto presladenej "coppolovke" . Herečka Kathleen Turner, ktorá v dobe nakrúcania, má zhruba 31 rokov, stelesňuje 18-ročnú študentku, čo by sa dalo ešte prepáčiť, ale i napriek tomu je z môjho uhla pohľadu nevierohodná, vonkoncom na to nevypadá, aj keď sa väčšinou veľmi snaží, aby tak i patrične vypadala. Helen Hunt si na chvíľu zahrala jej filmovú dcéru Beth Bodell, kde dokonca figuruje iba 9-ročný, vekový rozdiel, čo je ďalší absurdný nonsens ! To musia ísť body automaticky smerom nadol, t. j. uberanie hviezdičiek. A to ani nehovoriac, že Jim Carrey vyzeral stále rovnako v dvoch časových rovinách. Samé, tvorivé kiksy ! Asi vôbec najzásadnejšie výčitky mám jednoznačne k tomuto nepresvedčivému stárnutiu našich milých postáv, citovaných vyššie, čo najlepšie vystihuje, v čom tkvie najväčší problém sfušovanej réžie Francisa Coppolu, prečo film u mňa neprešiel, ako celok. Stále si zbytočne nahováram, že režisér trhákov, ako sú Krstný otec 1 a 2, Apokalypsa, alebo i Rozhovor medzi(tým), má veľký potenciál ma osloviť aj inými kinematografickými zárezmi, ktoré nakrútil, no, často sa len prizerám samým, priemerným počinom, ktoré sa ani na vlas nepribližujú týmto filmovým klasikám ! V 70. rokoch dominoval novému Hollywoodu, ale v tých "reaganovských" , to nie je žiadna sláva, p. Coppola. PS: Všímam si, že niektorí herci, či herečky, čo začínajú u Francisa Forda maličkými úlohami, sa neskôr preslávia, kedy sú plnohodnotnými hereckými matadormi. Nicky Cage už dávno nie je tým, čím býval, a to isté platí aj pre jeho nemenej významného strýka ! ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekala a nic jsem nedostala, ale jinak docela solidně natočený nenáročný film na víkendové odpoledne, který sice nijak zvlášť neoslní, ale drží se v mezích té "inteligentní" zábavy. Zajímavé je, že se tu objevuje kupa herců, jejichž jména se stala "opravdu" známá až v následujících letech. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, Coppola byl asi utahanej po masakrech jako Kmotr a Apokalypsa, tak si chtel strihnout nakou pohodicku odpocinkovou a vcelku mu to vyslo. Pribeh filmu je vcelku fajn, ale Navrat do budoucnosti to neni no. Cekal jsem, ze po vcelku vlaznym zacatku se film nak rozjede, ale ono to furt jen tak volne plynulo a nakonec to zas nak extra vtipny nebylo a casto to zabredlo spis do drama. Za coz asi nejvic muze Kathleen Turner. Necham stranou fakt, ze na 18 fakt nevypada a na nominaci na oskara jeji vykon taky nebyl. Ale celkove vypada docela dobre a spatne nehrala. Ten hlavni problem je ale v samotny jeji postave, vetsinu casu je totiz z neceho na nervy, breci, ma deprese a podobne, takze to dost rusi to komedialni vyzneni filmu. Co se tyce ostatnich, tak Carrey je tu fakt jen chvilku a hlavne ze zacatku, ale takle mladyho jsem ho jeste nevidel a for s rukou je brutalni a i to malo se pocita. No a Nicolas Cage. Haro ma pekelny, ze by s nim moh zabijet medvedy a ten jeho hlasek, to fakt stoji za poslechnuti, to je neskutecna uchylarna, ale celkove neni spatnej. Coppola natocil takovej milej filmecek s par slusnejma forama, ale z danyho tematu slo vytezit o dost vic, takze jen slabsi 4*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Peggy Sue (Kathleen Turnerová) jde na setkání maturantů po 25 letech. Je velice překvapená, že její spolužáci se mají skvěle, když její manželství s Charliem (Nicolas Cage) se rozpadlo. Při vyhlašování krále a královny plesu (tradice), Peggy Sue omdlí. Probere se zpátky v roce 1960, jako studentka s touhou změnit svůj život... Sice hlavní roli tu měla Kahtleen Turnerová, ale s přehledem ji přehrává Nicholas Cage. Jako sedmnáctiletej "spratek" je dokonalej. V menších rolích se zde ukazují i např. Helen Huntová nebo Jim Carrey.. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Něco jako Návrat do budoucnosti, se stejně dobře navozenou atmosférou středních škol v období 60. let, akorát v romantičtějším balení. Kathleen Turner tady hraje velmi mile, Nicolas Cage mi tu přišel s blond účesem ala Elvis taky hustej (i když vypadá jak gay) a Jim Carrey též hyper. Prostě super pohodičková fantazy komedie. Coppola opět uspěl. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (13)

  • Roli Nancy Kelcher ztvárnila Sofia Coppola, dcera režiséra Francise Forda Coppoli. (Terva)
  • Kathleen Turner po natáčení prohlásila, že Nicolas Cage byl při natáčení zatčen za řízení v opilosti a také za to, že v podnapilém stavu ukradl na chodníku čivavu a utekl s ní. Později ale přiznala, že to není pravda. (Edgerton)

Reklama

Reklama