Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nástupcovia Laurela a Hardyho? Svojský pokus zistiť čo sa stane, ak vyložene kreslený námet pretavím do podoby hraného celovečerného filmu? Oplzé vtipy o sexe s manželkou, detská groteska, maniak zo surrealistickej nočnej mory Christopher Walken, skvelá pasáž s psychopatickou mačkou, to všetko v jednom filme ach jaj. Nebolo to úplne zlé (ale trocha zlé hej), ale bolo to čudné a nevedelo to, akému divákovi je to vlastne určené. P.S. Jeden z prvých kúskov Spielbergovho, Katzenbergovho a Geffenovho DreamWorksu SKG (s AMISTADOM, DRVIVÝM DOPADOM či MIEROTVORCOM). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia, Ernie a Lars, zdedia po otcovi krachujúcu továreň na špagát, ale tiež aj nesmierne cennú vilu od známeho architekta. Tú je však potreba zrekonštruovať a hlavne deratizovať. Lenže myš, ktorá tam je dlhoročnou nájomníčkou nechce v žiadnom prípade dobrovoľne opustiť svoj domov. Bratom Smuntzovcom narobí poriadne problémy. "Hon na myš" je jednoduchá komédia, ktorú si môžete pozrieť spoločne so svojim potomkom v predškolskom veku a mali by ste sa obaja dobre pobaviť. *** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kazdy sa musi nejako rozbehnut, Stallone pornom, Arnold Schwarzenegger akousi kravinou, Connery pred angazman ako Agent 007 zacinal ako robotnik...... No a Gore Verbinski, tvorca neskorsieho kultoveho kruhu, sa rozhodol zacat priemernou komediou, kde dost podstatnu cast deja tvori mys. Nie je to vyslovene spatne, to je iba par scen. ale za 56 % dajako obiede vydalo. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tenhle druh filmu. Když už ale něco takového zevšední a stane se takřka jako Sám doma a další filmy součástí našich svátků, prázdnin atd, musím uznat, že na tom něco je. I po několikáté je příběh myšky stále napínavý a závěrečná dražba unikátního domu je dechem beroucí akcí. O vtipu bych radši tolik nemluvil, ale zajímavé pokoukání pro celou rodinu to určitě je. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)

Reklama

Reklama