Marshall HerskovitzScénář:
Jeannine DominyKamera:
Bojan BazelliHudba:
George FentonHrají:
Catherine McCormack, Rufus Sewell, Oliver Platt, Moira Kelly, Naomi Watts, Fred Ward, Jacqueline Bisset, Jeroen Krabbé, Joanna Cassidy, Melina Kanakaredes (více)Obsahy(2)
Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)
(více)Recenze (152)
Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()
Dufal som, ze to bude podobne komedialne ladene ako Casanova s Ledgerom. Ale ono je to romanticko zivotopisny film jednej kurv... ehm kurtizany, ktory sa berie dost vazne. V prvej polovici sa nonstop recituju basnicky a medzitim sa jebe a v druhej sa to trochu zdramatizuje sudom, kedze ju cirkev obvini z carodejnictva. Ten sud je riadne vtipny a skonci sa tym, ze sa vsetci kokoti postavia. Tym nahodou nemyslim ich pera ale proste ti ojebani chlapi sa postavia na jej podporu a k dokonalej trapnosti mi chybal uz len hromadny potlesk. Mal som pocit jak keby sudili nejaku sväticu typu Johanky z Arcu. Proste mi to vôbec nesadlo. Mozno aj kvôli postavam, ktore mi boli prakticky komplet nesympaticke az som mal chut fandit cirkvi, co sa mi stava malokedy. 4/10. ()
16.století a Benátky. Město hříchu, lehkých mravů a kurtizán. Mezi tím vším vyrůstala Veronika. Život jí sice nabídl lásku, ale rozdíly společenských vrstev ji nedovolily naplnit. A protože je potřeba živit rodinu, jde ve stopách své matky a stává se kurtizánou. Nádhera. Film inspirovaný skutečnou událostí, který upoutá, poučí a rozhodně nikoho nenechá chladným. ()
Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()
Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()
- Kvôli nahým scénam odmietli túto úlohu Winona Ryder a Uma Thurman. Úlohu odmietla tiež Drew Barrymore. (Arsenal83)
- Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
- Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)