Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Trochu kýč, ale krásný kýč. Výborné drama s netradičním příběhem. Kupodivu se dočkáme i jistého morálního přesahu. Jedná se zkrátka o film, který se snad nejupřímněji staví k otázce prostituce. Snímek ale především stojí na famózním výkonu Catherine McCormack, která se do svého úkolu vrhla se vší vervou. Sewell ji během dění harmonicky doplňuje. Potěšila i krátká přítomnost Naomi Watts. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné, podobných filmov sme videli už veľa, to by nevadilo, ale tento skoro ničím nezaujme.Pravda iba ak tým ako sa z toho Rufus Sewell snaží urobiť film, ktorý si zapamätáme, a to sa mu teda darí. Okrem neho ako svetlého hereckého bodu, nás zaujme naozaj krásna Catherine a možno zaujímavá poézia. Troška by som film skrátila, lebo od tej veľkej lásky, ktorá je nám preukazovaná, prechádzame k toľkým udalostiam, že pomaly sa človek prebúdza z opojenia, ktoré cítime pri romanťákoch. Celkovo to nebolo zlé, ale od filmov podobného formátu, kde nie je všetko iba o tom, kto je aký pekný, ale aj o tom, ako sa ľudia dvoria(dvorili, kedysi), očakávam viac. Viac romantiky som cítila aj pri slečne Marplovej( a to je už, čo povedať). No, hudba a hlavní hrdinovia sú výborní, tak je to asi na takých 55% ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak. Romantika, poezie, drama, všechno na vysoké úrovni, bez kýče, sledované z benátských gondol. Nemám filmu co vytknout, prožívala jsem s hlavní hrdinkou každou minutu. Jen málokomu v historii jsem tolik přála lásku a naplnění jako Veronice a Marcovi. A závěrečné slzy (moje) byly hodně upřímné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama