Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Sice příchuď limonády, ale obsahově zajímavý film. Kurtizány byly vlastně takovými průkopnicemi emancipace. Bylo to jediné povolání, které zaručovalo ženě finanční nezávislost a hlavně vzdělání. Zdá se, že na tom byly mnohem lép, než současné prostituky. Ostatně i ve společnosti zaujímaly vážené postavení. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná krása je pro mě úplně náhodou nalezený poklad, který se mi nesmazatelně zapsal do srdce. Celý příběh nás jemně a elegantně provádí Benátkami v 16. století a sleduje osud beznadějně zamilované Veroniky Francové, která se kvůli povrchnosti a bezcitnosti tehdejšího světa rozhodne jít cestou kurtizány. Film pravdivě popisuje tehdejší poměry ve společnosti, postavení žen, strach lidí za morové epidemie a také krutost Svaté Inkvizice, jež krvavou cestou chrání křesťanství, které hlásá lásku, pokoru a odpuštění. Tenhle film je tak působivý nejen díky síle příběhu, ale na půvabu mu přidává také přirozenost a odzbrojující úsměv Catherine McCormack... a samozřejmě i Rufus Sewell, který byl vždycky mým oblíbencem. Myslím, že po shlédnutí tohoto filmu nejedna žena zatouží být kurtizánou... :) 100% ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Veronika si nemůže vzít milovaného Marca, protože není dost bohatá, aby přinesla nějaké věno. Proto se na popud matky stává špičkovou kurtizánou, jejíž služby vyhledá spousta benátských mužů, včetně Marca. Město však postihuje morová rána, umírá tisíce lidí a církev vtom vidí trest boží, za prostopášný život v Benátkách.Viník musí být nalezen! Jsou to kurtizány v čele s Veronikou, která je obžalována inkvizicí z čarodějnictví. Film má všechny atributy romantického příběhu. Myslím, že se ale nejedná o nějaký německý blábol na nedělní odpoledne .Tohle dílko nepostrádá vzrušení, má spád i humor a závěrečný inkviziční soud je strhující.4 a půl* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melodramatická romance líčí kurtizány v Benátkách 16. století jako nejvzdělanější a nejmocnější ženy své doby – hlavně si však nenechat kariéru pokazit láskou (jež hlavní hrdinku, nebezpečně krásnou Catherine McCormack, k profesi přivedla v první řadě)! Učení a užívání si výsad a pozornosti mají příjemný nadhled, šarm i švih, které se úplně nevytrácejí ani po skluzu do čistokrevné, na pilu tlačící červené knihovny (či už vyloženě pohádkového závěru s církevní inkvizicí). ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o dávné minulosti Benátek, proslulého města kurtizán. Toto téma je pro mě docela zajímavé, už jenom protože se jedná o historický film. Osobní osudy kurtizány a zároveň básnířky Veroniky jsou spojeny s událostmi té doby. Mělo to podstatu, jakožto popsání tehdejší společnosti a církve. Mělo to zápletku, skvěle to ukázalo divákovi atmosféru tehdejších Benátek. Musím přiznat, že na začátku filmu mi přišla hlavní herečka nehezká, ale pak jsem se přesvědčila, že její talent překonal všechno, a dokáže zahrát tak dobře, že diváka ani neomrzí, že vlastně kurtizány není zas tolik přitažlivá. S herci jsem také spokojená, u filmu jsem se nenudila. Není co dodat =) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno