Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Trochu kýč, ale krásný kýč. Výborné drama s netradičním příběhem. Kupodivu se dočkáme i jistého morálního přesahu. Jedná se zkrátka o film, který se snad nejupřímněji staví k otázce prostituce. Snímek ale především stojí na famózním výkonu Catherine McCormack, která se do svého úkolu vrhla se vší vervou. Sewell ji během dění harmonicky doplňuje. Potěšila i krátká přítomnost Naomi Watts. ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o dávné minulosti Benátek, proslulého města kurtizán. Toto téma je pro mě docela zajímavé, už jenom protože se jedná o historický film. Osobní osudy kurtizány a zároveň básnířky Veroniky jsou spojeny s událostmi té doby. Mělo to podstatu, jakožto popsání tehdejší společnosti a církve. Mělo to zápletku, skvěle to ukázalo divákovi atmosféru tehdejších Benátek. Musím přiznat, že na začátku filmu mi přišla hlavní herečka nehezká, ale pak jsem se přesvědčila, že její talent překonal všechno, a dokáže zahrát tak dobře, že diváka ani neomrzí, že vlastně kurtizány není zas tolik přitažlivá. S herci jsem také spokojená, u filmu jsem se nenudila. Není co dodat =) ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vlastně s tím filmem nemám žádný problém. Historický snímek o možnosti žen v Benátsku 16.století. Buď máte majetek a můžete se vdát nebo můžete jít do kláštera a nebo! se můžete stát kurtizánou. Ty ovšem mají přístup všude i do knihoven!!! na rozdíl od vznešených dam. Ty mají pouze jedinou možnost a to dobře se vdát a starat se o svého muže a děti toť vše. Příběh kurtizány Veroniky Franco nám ukáže, že díky své profesi si může uchovat svou podstatu a to milovat jednoho muže. A od toho se odvíjí celý děj, který je zajímavý a má velmi silný konec. Za mě 85% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak. Romantika, poezie, drama, všechno na vysoké úrovni, bez kýče, sledované z benátských gondol. Nemám filmu co vytknout, prožívala jsem s hlavní hrdinkou každou minutu. Jen málokomu v historii jsem tolik přála lásku a naplnění jako Veronice a Marcovi. A závěrečné slzy (moje) byly hodně upřímné. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že podobné typy historických filmů mne už zdaleka neberou tolik jako v mladších letech, Rufus Sewell mi zpočátku moc nesedl, jenže nakonec bylo všechno jinak. Přišel jsem Sewellovi na chuť, překrásná Catherine McCormack byla neskutečná, takže když se připočtou úchvatné exteriéry i interiéry Benátek, zajímavě znázorněná atmosféra doby a společnosti, výborné herecké výkony i padnoucí hudba, která vhodně dokreslovala tehdejší dobu i celý životní příběh obou hlavních představitelů, tento krásný film utekl jak voda A za skvěle vypointovaný scénaristický i režisérský závěr samozřejmě patří hvězdička nahoru ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)
  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama