Reklama

Reklama

Chvění 2: Vrátili se zpět!

  • USA Tremors II: Aftershocks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou zpět! Obří podzemní tvorové, kteří terorizovali pouštní město ve filmu Chvění, si nyní razí cestu přes mexická ropná pole, požírají všechno a všechny kolem – a zastavit je může jen jeden člověk! Ve stylu svého předchůdce tato komediální sci-fi znovu spojuje Freda Warda jako nešťastného Earla Bassetta a Michaela Grosse jako nadšeného survivalistu Burta Gummera, dva pouštní desperáty, kteří se zhostí úkolu zničit příšery. Parťákem jim je Christopher Gartin, mladý kluk, který potřebuje kopačky, peníze a změnu kariéry, a Helen Shaver, sexy a neohrožená vědkyně, která už všechno viděla... až doteď. Společně vymyslí důmyslný plán pro sledování a zabíjení tvorů, který je plný rychlé akce a zábavy – dokud stvoření nezmoudří. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Drom 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má (pa)chuť klasických béčkových filmů z osmdesátých a devadesátých let. Je to poměrně dobře stravitelná blbost která profrčí kolem. Člověk moc nelituje času, pobaví se, někdy se zasměje, ale zas kdyby to nebylo, tak by se nic nestalo. Hlubokomyslný promyšlený příběh tam není, vedlejší postavy jsou jen takovej doplněk v ceně (a potrava) a někdy to trochu kulhá v logice. Čtu tady v komentářích, že rozpočet byl 4 milióny. Jestli to je pravda, tak to teda moc nevypadá a zajímalo by mě, jestli všechno padlo na ten závěrečnej výbuch. Ale zas na druhou stranu jsem to viděl už nejméně třikrát a alergická reakce se nedostavila, takže ten slabší průměr si to uhájí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Earlovi (Fred Ward) je po tom, co vejde ve všeobecnou známost jak se se svým bývalým přítelem Valem vypořádali s obrovskými červy, nabídnuta nová práce - zatočit s červy i v Mexiku, kde se jich objevily desítky. Earl sice chvilku váhá, ale 50tisíc dolarů za každého mrtvého červa je více než přesvědčivý argument. Za pomoci nového parťáka Gradyho (Christopher Gartin), ale hlavně starého známého, militantního Burta Gummera (Michael Gross) se bude muset vypořádat i s nečekanou mutací červů ... Potom, co jsem četl relativně nadšené komentáře u tohoto filmu, tak jsem se těšil, že to bude podobná parádička jako jednička této série. Ale nevím, jestli jsem se náhodou nedíval na úplně jiný film - vtipu ubylo o několik řádů, herecké výkony skoro žádné, příběh o ničem - škoda. Jediné co chválím je zpracování vlastních potvor, které jsou tak nádherně ošklivé :) ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně povedené jako jednička, s tim rozdílem, že se od sebe liší asi jako první dva Vetřelci. To znamená: mnohem víc potvor + mnohem víc akce + nová potvora. Hlášky zůstaly pořád tak vtipný a ten magor z jedničky co byl tak zapálenej do veškerý vojenský techniky je neuvěřitelnej. To se prostě musí vidět. Skoro 5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Som fascinovaný z toho, ako sa dá prostoduchá zápletka napasovať na príbeh. Nemáte rozpočet. Improvizujete. Máte fikčný svet, ktorý relatívne funguje a chcete pokračovanie. Poviete na začiatku pár viet. Vykašlete sa na logiku a v poslednej tretine prídete s dobrým a funkčným nápadom, ktorý tú kostrbatosť trochu ozvláštni. Nie je to tak dobré ako prvá časť. Úpadok je viditeľný, ale stále je to zábavná blbina. Fred Ward je staroch bežiaci z jedného miesta na druhé a napätie mu skrátka nestíha. Dokonca pár krát zakopne aj o nudu. Ale príšerky sú stále cool a aj ich transformácia baví. Ďalšie diely si ale už nepozriem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento díl je o trochu horší než jednička, ale fanoušci této ságy si i tak přijdou na své. Film je opět takovou směsicí horroru a komedie, která se vás ani moc nesnaží vystrašit, ale spíše místy zaútočí na vaše bránice. Na rozdíl od svého předchůdce se snaží dvojka přitvrdit hned od prvních minut, o čemž nás přesvědčí úvodní scéna. Jenomže potom nastane menší útlum, který tedy alespoň pro mne trval příliš dlouho. Místo aby následovaly další úmrtí a atmosféra se začala stupňovat, přešel děj do své komické podoby. Těšil jsem se na Earlův návrat a pštrosí farma vykouzlila úsměv na tváři i mě. Tenhle neohrožený hrdina a milovník piva sice lehce přibral a nechal si narůst vlasy, ale svůj smysl pro humor neztratil ani po šesti letech. Bohužel mu scénárista přidělil „dementního“ parťáka, který mi pochvíli začal lézt neskutečně na nervy. Došlo to až do takového stádia, kdy jsem začal doufat, že ho něco sežere. Následný lov Graboidů byl totiž ze začátku hodně vtipný a i ty deštníčky jim slušeli, ale potom to už začalo být hodně stereotypní. Naštěstí se na scéně objevil Burt a kvalita šla opět směrem vzhůru. Tenhle chlapík se svým neskutečným arsenálem zbraní prostě nikdy nezklame. Když k tomu navíc přidá i několik nezapomenutelných hlášek, je o zábavu postaráno. A přesně tohle byl i tvůrčí úmysl. Jenomže oni chtěli dvojku ještě více vyšperkovat a to byl docela problém. Maskéři se snažili vylepšit image nestvůr co nejvíc a záleží na každém z vás, jak posoudí jejich snahu. Jen musím říct, že proměna monster byla sice slušná změna, ale chodící nestvůry mě zas až tak nezaujaly jako ty v prvním dílu. Chybělo mí víc akčnosti tremors a jejich útoky byly snadno předvídatelné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)
  • Film sa odohráva v Chiapas v Mexiku, jeho najjužnejšom štáte, ktorý je pokrytý džungľou a dažďovým pralesom. Vo filme je však stvárnený ako púšť. (beso74)
  • Počas postprodukcie sa tvorcovia snažili dosiahnuť, aby sa film dostal do širšej kino distribúcie. Nakoniec sa im to síce nepodarilo, ale film sa hral v limitovanom počte kín na celom svete, ako napríklad TCL Hollywood Theatre, Alfred Hitchcock Theater a National Theatre v japonskom Tokiu. (beso74)

Reklama

Reklama