Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krásný film pro celou rodinu odehrávající se na pitoreskní farmě, která je plná zvířat. Krásný je především v jeho barevnosti. Téměř každý záběr z filmu by mohl sloužit jako obraz na stěnu. Dělají to samozřejmě i ta zvířata a malebné vyobrazení farmy, na které žijí. Příběh je také dobrý. Úsměvně po celou dobu pojednává o tom, jak zvířata uvažují nad tím, zda skončí na talíři či nikoliv. A Babe coby hlídač ovcí je suprový. [6752. hodnocení, 167. komentář, 71%] ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na to, že šlo o vysněný projekt režiséra Mad Maxů a Čarodějek z Eastwicku, to mohl být mnohem větší úlet, i když své zářné momenty to rozhodně má, jak dokládá volání staršího (15letého) potomka, že máme novou vánoční pohádku, po scéně „Christmas means carnage“. Ideový obsah od „dobrým slovem dokážeš víc než řevem“ přes „větší překážkou v komunikaci než hloupost druhé strany jsou oboustranné předsudky“ až po „tvé předurčení není dáno tělem, v kterém se narodíš, ale touhou, kterou máš v srdci“ je z pohledu dospělého idealisty zcela v pořádku, jenom si nejsem jistý, kolik z těch ponaučení v této formě prosákne do hlaviček mrňatům, kterým by měla být určena, a nakolik šlo spíš o cílené dláždění cestičky k Oscarům. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Austrálsky rodinný film Babe bol natočený podľa obľúbenej detskej knihy. Vyložene snímka pre deti, ako som bol ja pred dávnymi rokmi. Je aj pekne urobené, zvieratá keď hovoria, tak naozaj otvárajú papule. Šikovné prasiatko nielen všetkému rozumie, ale dokáže aj účinne ochrániť jeho ovce pred zlodejmi. Babe nakoniec zvíťazí v súťaži ovčiarskych psov a získa si úctu všetkých, ktorí mu skôr neverili alebo sa mu posmievali. Zostáva otázkou, či tento napoly komický, napoly dojímavý príbeh ctižiadostivého prasiatka zaujme aj našich divákov. Prasiatko Babe som videl ako malý, nie je to najhoršia rozprávka, ale tiež rozhodne nie najlepšia. Je to dojemná rozprávka o prasiatku. Áno, je to dojemná rozprávka, ale ako hovorím, videl som aj množstvo lepších. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate len taká nevinná blbotinka pre najmenších, nikdy však veľmi neurazila intelekt ani postarších (snáď nevravím len za seba) a v rámci trikových efektov, i keď pôsobia značne jednoducho, sú naozaj skvele zvládnuté a až také ľahké na natočenie to určite nebolo, takže uznávam Babe hlavne z tejto strany. Bravčové som však kvôli nemu jesť neprestal. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Prasátko Babe jsem v době jeho vzniku přehlédl a nepomohlo mu tehdy ani oscarové vítězství v kategorii zvláštních efektů. Viděl jsem jej až nyní, jako dospělý a za sebe musím říci, že se mi vcelku líbilo. Je to taková naivní dětská pohádka, které se může líbit dětem i dospělým. I když z pohledu dítěte je zde několik zvláštních scén, které mohou působit až hororově. S velmi malými dětmi bych se tomu raději vyhnul. To ovšem nic nemění na tom, že jde o dobrý rodinný snímek. Navíc docela inspiroval a po něm se urodilo mnoho další prasátek, ale žádné z nich už kvality hraného originálu nedosahuje. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Během úvodních titulků (a občas i v průběhu filmu) zazní část 3. věty 3. symfonie („Varhanní“) francouzského skladatele Camilla Saint-Saënse. (Idée_fixe)
  • Přípravy na film trvaly 8 měsíců, natáčelo se celkem 6 měsíců a postprodukce zabrala celých 12 měsíců. (HellFire)
  • O téměř 1000 zvířat se na place staralo přes 56 zvířecích trenérů. (HellFire)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama