Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film. Válečný konflikt v Jugoslávii se na filmovém plátně nevidí běžně. Je natočen moderně, bez žádných zbytečných a nudných pasáží a se spoustou akce. Proto se na něj dívá jedním dechem. Velkým plusem je rozmanitost bojových scén. Jsou totiž natočeny po akční stránce naprosto skvěle, jsou jak ve vzduchu, tak na zemi. A co víc, s bohatou ukázkou bojové techniky. Nejvíc jsem obdivoval akci ruského raketového protivzdušného systému u kterého jsem na vojně sloužil. Nádherná ukázka sestřelení bojového letadla. Nadšenec válečných filmů si přijde rozhodně na své, i když jediná vada se týká konce, který je až neuvěřitelně moc hollywoodský. Ale vem to čert, o zábavu je postaráno a to je hlavní. Ústřední dvojice působí sympaticky a u Owena Wilsona je to dvojnásob, protože jako komika jsem si ho v tak vážné roli nedokázal vůbec představit. Film Za nepřátelskou linií - je válečný film s moderní a skutečné doby, který stojí za vidění. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle se vůbec nepovedlo. Owen Wilson se do akčních rolí ani trochu nehodí a vůbec celý film působí dost uplácaně. Bez napětí a bez pořádných akčních scén nelze točit akční film. John Moore by měl režii akčních filmů raději přenechat jiným. Je hodně slabý a film podle toho vypadá. Jediné co je tady ještě horší je scénář. Naprostá nezáživná slátanina. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller. Owen Wilson z počátku působí jako nechtěná kopie Toma Cruise v Top gunu. To se nakonec ukazuje jako dobrý tah, jelikož ztrhaná tvář „správného amerického kluka“ je křečovitému úsměvu dobrým protikladem. Příjemně působí i scenérie východnímu Evropanu poměrně blízká. Sympaticky působí i dynamická kamera a střih. A ani ten Owen Wilson nehraje špatně (ač lépe působí jako mužský model). Jinak se jedná o konveční válečný thriller o boji jednoho vojáka za přežití na nepřátelském území. Nic moc tu nepřekvapí, ale kouká se na to docela hezky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SPY GAME+ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ Vojnová dráma to rozhodne nie je, pretože vojnový konflikt slúži len na rozpútanie divokej akcie. A kvôli vizuálnej divokosti film stráca na atmosfére ALE... Ako americký akčný film je to viac ako priemer s nadupanou akciou, pátosom na uzde a dokonca sa dá pri ňom aj zamyslieť nad nezmyselnosťou vojny. (Aj keď takému Kusturicovi stačí jediné grgnutie, aby lepšie vyjadril to isté ako tu za tých 100 minút). Skrátka dobrý akčňák s prekvapivo vážnym Wilsonom a štandardným Hackmanom. A fakt nikomu neverte, že je to podľa skutočnosti... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Na projekci filmu jsem byl pozván některými přáteli, kteří to strašně moc chtěli vidět. Ale já byl skeptický. Owen Wilson jako akční hrdina??? OK, více jsem se zmýlit nemohl. Film je velmi dobře uvařen a Owen Wilson hrál prostě náramně. Akce byla většinou realistická, let výborně zpracován a scénář zajímavý. V době, kdy jsme zahlcováni americkými válečnými snímky z Vietnamu či druhé světové války je Za Nepřátelskou Linií osvěžující závan větru, který konečně ukazuje i jiné než americké militantní složky. V kině jsem seděl v první řadě hned u dveří a přesto jsem odcházel nadšen. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Niektoré filmové scény sa natáčali v obci Sučany v priestoroch bývalej "starej tehelne" – vojaci prehliadajúci obete po útoku tanku a zábery, kde bol Owen Wilson prezlečený za povstalca. Dnes je v týchto miestach ranč a všetky budovy sú zbúrané. Ďalšie scény sa natáčali v meste Vrútky – prejazd cez most v meste Hač. (haffen)
  • Jedná se o první film, ve kterém byla představena F/A-18E/F Super Hornet. (KucC)
  • Scény nasledujúce hneď po zostrelení až po moment, kedy telefonuje Chris Burnett (Owen Wilson) zo skaly sa natáčali pri prameni Kráľovej studne (Veľká Fatra, pod vrchom Krížna). (ČSFD)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama