Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Mám Vánoce ráda. Dárky sice kupuji na poslední chvíli, ale nijak mě to nestresuje :-) A stromek zdobím, někdy i peču :-) Ale aby mi někdo tlačil do hlavy, že to bez Vánoc prostě nejde...protože podivná komunita si zdobí domečky od půdy až po střechu a pokud někdo vybočí z řady, tak je zle...to je na mě moc. O co v tomhle filmu vlastně šlo? Nora a Luther se rozhodnou, že nebudou slavit Vánoce, že je prostě vynechají a pojedou na výlet lodí. Dcera jim totiž vylétla z hnízda a bez ní by nebyly Vánoce jako vždy. Všichni známí, lidé z ulice...jsou z toho v šoku (chvílema ten jejich šok působil, jakoby Nora s Lutherem někoho zabili). Pak se ozve dcera, že přijede i se snoubencem. Nora a Luther začnou společně s celou komunitou dohánět to, na co poslední dny kašlali. Stromek, světýlka, jídlo, párty. Uff. Taky vám to přijde jako hrozně hloupé a nezajímavé téma? Film nezachránila ani J.L.Curtis. A pokud to měla být komedie...ještě teď se za břicho popadám (myšleno ironicky). Jedna hvězda je za Curtis a druhá za to, že jsou za pár dní Vánoce :-))))))) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá - krásně ukazující zaprdlost amerických předměstí, sousedských vztahů a vůbec kulturu tak blízkou a přitom tak vzdálenou té naší. A hrozně jsem fandila hlavním hrdinům, aby svůj vánoční cíl splnili. Po telefonátu dcery se to ale celé zvrtlo v bláznivou taškařici, kterou jsme už viděli stokrát v jiných filmech a mnohokrát i lépe. Ale jako oddych při vánočním přežírání, pečení cukroví nebo zdobení stromečku je to dobré... 50% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite lepšia voľba než 250 repríza komédie Sám doma. Pre mňa to bolo nové a celkom ma to bavilo. Hranice priemeru to síce neprekročilo, ale malo to zaujímavý nápad, ktorý síce v závere spadol do prevareného klišé, ale s tým asi každý počíta. Obsadenie fajn, J. L. Curtis si to užívala o oproti Pravdivím klamstvám je tu o 10 rokov staršia, čo už je trochu vidieť. Celkom by ma zaujímalo ako sa dá minúť 6000 dolárov za 2-3dňový sviatok , ale ok. Trochu som oľutoval, že Allen neprečítal aspoň zopár položiek zo svojho zápisníka. 60%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vánoce naruby nikdy nepatřily mezi mé oblíbené vánoční filmy, naopak moji rodiče ten film zbožňují. Mám pocit, že jsem film ani nikdy neviděla celý až dodnes a upřímně o nic jsem nepřišla. Tim Allen a Jamie Lee Curtis skvěle fungují jako pár, ale oba jsou na zabití, Tim svojí ješitností a vztahovačností a Jamie tou svojí neustálou hysterií, strachem a tak dále. Oběma bych dala facku a tak se více než oni chovají dospěle všechny děti v tom filmu. Ani nic pořádného k smíchu tam není, hodně podprůměrný vánoční film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetkých som sa pýtal, kto to je, ale nikto ho tu nepozná.“ – „No a čo, hlavné je, že on pozná všetkých.“ Priemerná vianočná komédia s celou plejádou kedysi úspešných hercov (Allen, Curtisová, Aykroyd) a zopár ksichtov k tomu (Busey, Marin), plus príjemná zasnežená atmosféra a dojemné finále. Na televízny film s takým odpísaným kastingom nie najhoršie, v dobe vianočných sviatkov ľahko stráviteľné, ale SÁM DOMA je SÁM DOMA. Milé, ale zázrak to nie je. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)
  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)

Reklama

Reklama