Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Matty 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná romantická komedie, kterou jsem zhlédl víceméně náhodou (skoro se chce napsat nechtěně) v neděli dopoledne a ke které jsem byl z jistého důvodu shovívavější než k jiným, po všech stránkách průměrným romantickým komediím. Pravda, tím důvodem by za jiných okolností mohly být četné záběry opájející se krásou dlouhých nohou Cameron Diaz, jenže s přihlédnutím ke snímku, který jsem viděl předcházející večer, musí být tím důvodem on. Nebudu vás napínat, byla to My Sassy Girl. Kdo viděl, jistě uzná, že nelze stavět do protikladu jakoukoliv americkou romantickou komedii a My Sassy Girl. Když už jsme u toho, na protikladech jsou vlastně založené celé „Boty“. Iritujícím způsobem bezstarostná čórkařka vs. její uťápnutá, krapet upejpavá a vždy poctivá sestra. Protikladná jsou také prostředí, kde obě sestry po většinu z přehnaně dlouhého filmu tráví své nedořešené životy. Rose je vláčena psy po Philadelphii, Maggie si užívá sluníčka a lačných pohledů aktivních seniorů na Floridě. Bez přílišné námahy brzy odhadnete, kam film směřuje a kterou cestu si pro tento účel vybral, čili rozhodně nepřekvapí, pouze nabídne dobře známý dramaticko („definitivní“ hádka) - vztahově (řešení následků hádky) - smířlivý (usmíření, příslib polepšení do budoucna) obsah proložený sem tam nějakým vtípkem a nabízející herecké vyžití dvěma mladým a jedné legendární hvězdě stříbrného plátna. Jinými slovy: něco podobného již znáte jako svý boty. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, castor ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mě se film moc líbil. Je o vztahu sester a jelikož mám bratra dokážu si tyhle vztahy lehko představit, těch hádek, usmiřování a tak. Nejvíce se mi líbila změna Cameron Diaz z ďáblice na světici. Scéna kde čte je krásná. Občas i nějaká ta slza padla, někdy jsem se i zasmála. Nesmím zapomenout na Toni Collette, která předvedla také skvělý výkon. Shirley MacLaine je kapitola sama osobě, vždy úžasná. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vůči Cameron Diaz mám averzi.Připadá mi,že se neumí vymanit ze své škatulky blbých otravných blondýn,navíc jsem nikdy nechápala co na ní kdo vidí.Každopádně jsem se dokopala ke zkouknutí "In her shoes"a vůbec toho nelituji.Ne,že by mě snad Cameron přesvědčila o svém talentu,ale vztahové filmy já ráda a navíc jsem objevila sympatickou Toni Collette.Ale pořád je to průměrná podívaná,u které se mi příčí dát víc jak tři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že režisér slušne budovanú atmosféru zabíja v polovici filmu scénami, za ktoré by sa nemuseli hanbiť reklamy našich mobilných operátorov (psy, bazén). A to všetko za výdatnej pomoci nenápadnej a zároveň ničím výnimočnej hudby Marka Ishama. Z celého filmu vám tak zostane v pamäti pár scén a dojem, že je to komédia (ak máte skvelý deň) alebo dráma (ak ste toho príjemného v ten deň zažili pomenej). Práve táto nejednoznačnosť je najväčšou výhodou a zároveň aj slabinou filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hanson neodhadol dĺžku, asi mal pocit, že z priemernej vzťahovej komédie bez väčších umeleckých ambícií urobí naťahovaním stopáže nejaké to oscarové umenie, bohvie. Bohužiaľ tak film skôr stráca pozornosť svojho publika. Asi bude aj dosť záležať na tom, nakoľko je vám ústredné herecké trio sympatické a úplne stačí, ak nemáte radi iba Cameron a tento film vám bude liezť skôr na nervy. Už podľa plagátu je jasné, že In her shoes je určené predovšetkým pre publikum ženské. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Toni Collette kvůli roli přibrala 15 kilogramů, které postupně shazovala, přesně tak jako její postava. (imro)
  • Ve snímku se objeví také sestra a stará máma autorky literární předlohy Jennifer Weiner. Spisovatelka a její agent se objeví ve scéně na italském trhu, kde kráčí Toni Collette. (imro)
  • Scénáristka Susannah Grant je expertka na ženské snímky, má za sebou například Erin Brockovich (r. Steven Soderbergh, 2000) či 28 dní (r. Betty Thomas, 2000). (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama