Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

misulka03 

všechny recenze uživatele

Pocit, že je někdo, kdo vás má rád, kdo při vás bude vždy stát, člověk, který vám pomůže, když to nejvíce potřebujete a kterému se můžete svěřit se vším, je to nejcennější, co může člověk mít. Když člověk dokouká film typu Zelená míle nebo Forest Gump okamžitě omámen neuvěřitelným filmem dává 5* a tento zážitek si v sobě nese hodně dlouhou dobu, protože chtě nechtě to v něm muselo změnit pohled na druhého člověka, i když třeba jen trošičku. Tento film není jeden z těch, co vás od 1. minuty přikovou k sedačce a vy hltáte každou chvilku, každou scénku. Tento film však v sobě skrývá tak úžasnou myšlenku přátelství, která mě naprosto nadchla, protože vím, co je to mít u sebe takového přítele, takovou sestru. Já jsem v tom filmu viděla sebe a své nekonečné přátelství, takže jsem neměla šanci filmu uniknout, a samozřejmě jsem ani nechtěla. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Cameron Diaz, závěr snímku -hodně roztahaná stopáž, není to svižné/// Čekal jsem romantickou komedii a dostal jsem poctivé rodinné drama o dvou sestrách. Občas zdlouhavé, k nevydržení a málo zajímavé. Dobrý závěr to trošku napravil, ale čekal jsem víc./// Celkem 56%/// ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Maggie se potlouká životem někdy v lehce a někdy v těžce podroušeném stavu (tak s touhle vizáží, vlastně proč ne? ). Její úspěšná sestra Rose je naopak realistka až to děsí . „Nebudeš takhle vypadat navždy, víš? Nakonec zestárneš a všichni ti muži, kteří ti platí účty, budou platit účty dívkám daleko mladším než ty. A co pak budeš dělat? Raději něco vymysli, protože coury středního věku už nejsou atraktivní. Jsou ubohé.“ Dvě sestry z jednoho hnízda, každá jiná, ale pořád sestry. Jedna z nich překročí nepsaná pravidla a obě musí začít znovu a jinak. Nedokážu přesně vysvětlit, proč se mi to tak líbilo. Možná proto, že i já mám sestru se stejnou velikostí bot. Možná, za slova jejich babičky o které léta neměly ani tušení „I když jste byly malé, tak jste měly pouto, které já nikdy s nikým neměla.“ Možná za vyznání toho správného muže „„Budeš chtít jíst se mnou po zbytek svého života.“ Vážně nevím.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri zapínaní filmu som netušil, že film má aj iné žánrové zaradenie, než je komédia. S cieľom poriadne vypnúť sa mi pred očami ale začala rozrastať dobrá vzťahová dráma s pár funny vecami, ktoré ale idú viac bokom ako som čakal. Občas mi totiž pri komédii vadí, keď nedostanem patričnú porciu smiechu, no tu ma ten pocit obišiel a naozaj posledné, čo som čakal, že vyroním aj nejakú slzu. Fakt mi to neprišlo umelé, aj keď sklony k žiadnemu prekvapivému koncu to určite nemá. Herecké obsadenie zohralo tiež dôležitú úlohu a všetci pôsobili náramne fajn, hlavne Shirley MacLaine a celý jej dôchodcovský gang. 85%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ŽIVOT S HELENOU+HOVORÍ SA... Tak po prvé - nikdy som netušil, že Toni Collette môže vyzerať príťažlivo. Za druhé - americké polodrámy snažiace sa dorovnať tie britské mi už trochu lezú krkom. Tento film je však aj vzhľadom na svoju dĺžku dostatočne rôznorodý a hrajúci sa so psychológiou, že sa mi musel páčiť. Dobré obsadenie, občasné klišé je vyvážené uveriteľným vývojom postáv. Trošku kostrbaté, ale pre mňa zrovnateľné s AKO NA VEC... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Film byl původně plánován tak, že roli Maggie Feller bude hrát Toni Collette a Sarah Michelle Gellar bude hrát její sestru Rose Feller. Poté, co Sarah opustila natáčení, Toni souhlasila, že bude hrát Rose. (newpage)
  • Toni Collette kvůli roli přibrala 15 kilogramů, které postupně shazovala, přesně tak jako její postava. (imro)
  • Scénáristka Susannah Grant je expertka na ženské snímky, má za sebou například Erin Brockovich (r. Steven Soderbergh, 2000) či 28 dní (r. Betty Thomas, 2000). (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama