Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reefer Madness - slavný muzikál, který byl uváděn v Los Angeles historicky nejdelší dobu. Film se odehrává v malém americkém městě roku 1936, v době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové zkáze, která se šíří mezi studenty. Fanaticky se snaží přesvědčit rodiče o restriktivních opatřeních, která se musí podniknout dříve, než staré dobré Spojené státy podlehnou hrozbě odporné MARIHUANY! Jeden šluk trávy přece vyvolává v člověku manickou energii, sexuální nespoutanost a šílenství!

Tráva je drsná komedie o hodných dětech, které sejdou na špatnou cestu do pekelných hlubin marihuanového a sexuálního šílenství. Ve filmu se střídají černobílé záběry, ve kterých je použito odlišné světlo, se zářivými a sytými barvami. Záměrem bylo přiblížit se tak muzikálům ze 40. a 50. let. Film měl světovou premiéru loni na festivalu nezávislých filmů Sundance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

andrii 

všechny recenze uživatele

Marihuana jako návyková rozvratná milenka. Jde o to /ne/odolat pokušení tempa zběsilého. Jukebox jednoho velkého marjánkového "boogie - woogie" mejdanu. Šluknete si jednou a už se vezete v expresu mimosmyslového transu, který si bere na mušku dokonce i samotného Ježíše. Ten ve své jedinečné choreografické show, jež pomrkává hbitou nadsázkou, krotí obsedantní choutky a snaží se vrátit zbloudilce hříchu do zajetých kolejí. Dlouhý kouř pomádovsky hodných dětiček svedených na scestí zakuklenými dealery, nymfami a vampy ničemnými. Rozvíjej se poupátko nevinné, v plédu drogového rauše potopené, smyslů a zábran zbavené. Naladit se nebo vzepřít světským opiátům - to je, oč tu běží. ()

Zagros odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem nedokoukal film. Absolutně jsem nepochopil, jakou motivaci měli tvůrci filmu k jeho vytvoření. Chápu pozadí, vím o původním Reefer Madness a dovedu si představit, proč je film známý. Nicméně film se vůbec nepovedl. Na komedii je to málo zábavné, na parodii stupidní, na muzikál ... já ani nevím, prostě blbé. Nepřijde mi vtipné, když se nechá uhořet na sporáku kojenec apod. Obsazení je nepovedené a herci (i postavy) mi přišli vyloženě nesympatičtí. Na filmu jsem za dvacet minut nenašel jeden jediný důvod to dokoukat. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tak neco takoveho jsem jeste "nezral". Muzikal, ktery je parodii na temer sedmdesat let stary dokument o pusobeni THC na cloveka to se proste nevidi. Filmecek jsem si vyhledal za ucelem videt dalsi dilko s Kristen Bell, ale neni jedina co film drzi nad vodou, nejvetsim prekvapenim je Alan Cumming, ktery zde ma asi 6 roli :). Ackoliv jde o TV produkci tak to neni nijak znat, vse je naprosto v poradku, a vyprava nijak netrpi. Herci jsou skveli a to jako komici tak take jako zpevaci. Kristen Bell je uzasna a univerzalni (to se vi z Veronicy Mars) a co predvedl Cumming nema chybu. Hudba i zpivane party jsou originalni, vice ci mene vtipne ale vzdy v suprovem podani. Neni to film pro kazdeho a take ho nebudu dale kazdemu doporucovat, ale kdo se chce bavit tak s timhle muze. Vyzdvihnul bych jako nejlepsi scenky Cumminga jak se navazi do polskeho pristehovalce do USA, Kristen Bell jako sexy nadrzenou dracici se sado-choutkami a scenu s Jezisem. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Absulutně mimo všechny kategorie a nade všechny meze. Pocta několika žánrů, porodie několika žánrů, nikdy by mě nenapadlo, že se v muzikálu dočkám proměny z Pomády ve Sweeney Todda, svým anarchistickým pojetím a množstvím narážek ve mě Tráva vyvolala vzpomínky na mnoho filmů a taky na ty vtipné hodiny ve škole, kde nám kázali o drogách, kdepak, kdybych já byl učitel, vzal bych děti do kina na Rekviem za sen a dále by nebylo třeba nic říkat. K filmu - songy jsou chytlavé a některé scény jsou kouzelné (Ježíš) a vtipné, od úvodních záběrů je jasné, že se nedíváme na běžný snímek, Allan Cumming je fantastický v roli děsivého lektora a je úžasné sledovat jak se herci úmyslně pitvoří a předvádí groteskní výrazy, ovšem stopáž je možná zbytečně natažená, těžko se mi hodnotí snímek, který se pohybuje na hranici geniality a šílenství, ovšem ujeté snímky já rád a musím říct, že jsem se bavil i když některé myšlenky režiséra se dají ve střízlivém stavu těžko pochopit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem ulítlá zábava. Parodie na osvětový film s výbornými muzikálovými čísly a skvělým Alanem Cummingem v mnoha vedlejších rolích. Neve Campbell tu má jen jedno (ale vynikající) taneční číslo a zbytek obsazení (v čele se starším bratrem uvedené herečky Christianem) je stylizován do naivní podoby z roku 1936, což naštěstí neplatí o řadě odvázaných muzikálových čísel. V nich byl nejzajímavější Ježíš v podání Roberta Tortiho a můžete mi věřit, že nemá nic společného s tím chlápkem z Gibsonova filmu. Bacha, stačí dát si jednoho šluka a zanedlouho z vás může být zpívající zombie. :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • I když se jedná o televizní produkci, film nabízí 16 velkolepých tanečních čísel. V těchto výstupech exceluje 30 tanečníků, kteří byli vybráni ze 400 účastníků konkurzu. (Mahalik)
  • Pro film bylo ušito celkem 800 kostýmů, na nichž pracovalo 12 švadlen a také několik litevských šiček. (Mahalik)
  • Ve filmu se mnohokrát vyskytuje číslo 420, které v konopné subkultuře funguje jako eufemismus pro kouření marihuany. (Mahalik)

Reklama

Reklama