Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ingrid Bergman byla vždy pravou dámou ... ale ty taneční figury nemohla se ctí ustát ani její roztomile věrná usedlá sestřička slečna Dickinsonová. Jakkoliv měl Kaktusový Květ zábavně zamotanou zápletku a okouzlující dialogy, jeho humor mi přišel místy až příliš "za každou cenu", což není jen tím, že za ty desítky let od vzniku filmu se totéž dalo vidět v mnoha variacích a jeden se na to mohl stát krapet alergickým. Zkrátka a dobře ano, zábava to byla a je, ale tentokrát klasice její ostruhy nepřiznám. Bylo to příjemné - hlavně vidět Goldie Hawnovou dávno předtím, než se z ní stala stále stejná komediální pipina (Smrt Jí Sluší je výjimka;)) s tolika plastikami, že při mrkání otvírá a zavírá pusu. Ale na víc než 70% nejdu. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a její obrovské oči, za které dostala Oskara. Mě přišla spíš jako mírně přerostlé kuře. Mnohem víc si ho zasloužil tandem lékař-sestřička za jejich eroticko-sarkastické dialogy. Ingrid Bergman zahrála obě polohy-škrobenou i rozevlátou-bravurně, Walter Matthau se mi moc líbil už v Kámoších. Shrnuto, cítila jsem příjemný pocit jako u nich doma v obýváku. Jack Weston také zabodoval jako úlisný slizoun. Ale nejlepší byl orgiózní amokový tanec z 60. let.:-) Julian: "Asi tě políbím... Řekni, že dnes přistanu jinde!" ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Napiju se, abyste se mi víc líbila." - "Tolik vína na světě není." Kaktusový květ je pro mě důkazem, že všechno geniální bylo ve filmu už dávno řečeno. A překvapivě mě to i donutilo vzít na milost komediální žánr z tehdejší americké produkce. A i když mám oblíbenou Goldie Hawn, tady se mi víc líbila Ingrid Bergman, která na svůj věk vypadá skvěle. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá trojice, u které je od začátku jasné, kdo s kým skončí :) Hodně naivní a puberťácká role Goldie Hawn jí ve 24letech přinesl Oscara :) Za takovouhle střeštěnost je to fakt výkon :) Ingrid Bergman bylo v době natáčení 54 let!! To mi vyrazilo dech, jelikož jsem žila v domnění, že její postava je o dost mladší :) Jak tu již několikrát bylo zmíněno - její taneční kreace byli skvělé, ale ona v tom vypadala spíš směšně, jak to k ní nesedělo :) Je to dobře praštěné, svižné a zamotané :) Hodně úsměvné a Matthau jako "svůdník žen" mezi ně skvěle pasuje :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama