Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wes Craven vždy patřil k mým oblíbeným režisérům, ale především svými staršími filmy. Přestože se tento film zprvu skutečně tváří jako slasher a mrtvol je tu celá hromada, postupem času začal film stále více sklouzávat ke scifi a tato kombinace se ukázala býti dost špatným krokem. Zvláště když se konec proměnil v hrůznou fantasmagorii, která mi pokazila do té doby docela povedený prožitek z filmu. Už alespoň vím, kde se inspirovali tvůrci filmu Lawnmower Man 2 (Trávníkář 2). Přitom prvotní kriminální zápletka sebou přinesla i slušnou dávku ponuré atmosféry. Což mělo něco do sebe a já si sledování filmu opravdu užíval. Mitch Pileggi totiž ztvárnil šíleného vraha docela přesvědčivě a chvílemi naháněl i hrůzu. Troufám si říci, že do chvíle než proběhla scéna s elektrickým křeslem, byl Shocker téměř bezchybnou záležitostí. Jenomže potom začalo ono přeskakování z těla do těla a skutečně se dostavila jistá forma křečovitosti. Jakoby scénáristovi došel dech a nedokázal vypotit již pořádnou myšlenku. Některé situace ve kterých se musel Jonathan utkat s lidmi, do kterých se dostal vrahův duch, vypadaly dost trapně. Navíc začala trpět i samotná atmosféra, která chvílemi kvičela jako prase jdoucí na porážku. A to nemluvím o tom humusu v podobě cestování napříč televizními kanály. V těchto chvílích jsem měl neskutečnou touhu, to prostě vypnout. 50% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ohromně zábavné béčko s výborným Peterem Bergem v hlavní roli. První detektivně-vyvražďovací půlka je skoro na čtyři hvězdičky, ale pak se na scéně objevila ta digitální ženská, do toho nastoupil vrah ve stejném provedení a já jsem přestal stíhat. Ale minimálně za nasranou holčičku v buldozeru si to aspoň těch 50% zaslouží. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jasné, Horace Pinker je modelovaný podľa Freddyho vzoru, len je viac "dirty" a naozaj odporný. Krvi je tu dosť, film sviští a je kreatívny ako obrazovo, tak nápadmi. Možno trošku zostarli akurát digitálne efekty, ale to pridáva "nostalgia faktoru".Vo VHS časoch trošku podceňovaný, a povedzme si úprimne, nie tak dobrý film ako NOES, ale v dnešnej dobe zasa možno trošku nedocenený film. Ale ak mu dáte znova šancu, (nielen) old school horor fandom sa dozaista odmení kvalitnou hororovou zábavou. A soundtrack, rockový, metalový aj originálny filmový je super! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horace Pinker je nebezpečný psychopat, ktorý terorizuje jedno neveľké americké mesto. Má na svedomí mnoho nevinných životov. Stihol vyvraždiť celé rodiny pokiaľ bol dolapený miestnou políciou. Za svoje neľudské zločiny bol odsúdený na trest smrti. Dostal elektrické kreslo. Ani to však neukončí jeho besnenie. Pinker sa začne prevteľovať do nič netušiacích občanov a naďalej pokračuje vo svojej vražednej kariére. Film "Shocker" je zvláštnou kombináciou slasher horroru, duchárčiny, nočných múr a elektrickej sci-fi. Balancuje na rozhraní seriózneho horroru a uletenej komédie. Avšak pod režisérskou taktovkou skúseného Wes Cravena z toho vznikol celkom zábavný snímok. *** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film jménem SHOCKER s obrázkem zatvrzele se šklebícího rabijáta ve vězeňském mundůru popravovaného na elektrickém křesle na obalu videokazety a se sloganem MASOVÝ VRAH HORACE PINKER BYL POPRAVEN NA ELEKTRICKÉM KŘESLE. A TO HO PĚKNĚ NAŠTVALO! prostě nemůžete ve videopůjčovně ignorovat. SHOCKER je poctivý cravenovský průměr se zřetelnými ozvuky NOČNÍ MůRY NA ELM STREET (prolínání skutečnosti a snu, další cool zabiják, který se po své popravě vrací v metafyzické podobě, z níž ho při finálním souboji hlavní hrdina vytáhne do svého světa) a řadou později známých seriálových herců. Jak už to u Cravena bývá zvykem, film je dost brutální a krvavý (byl také mnohokrát přestříháván kvůli přístupnosti) a zároveň i naivní a záměrně nadsazený. Craven se tu také tradičně mihne, plus se tu objeví i jeho dcera Jessica a představitelka Nancy z NOES, Heather Langenkamp. Vrah přeskakující z těla do těla, přitom často do těla hrdinovy blízké osoby, připomene pozdějšího a decentnějšího ANDĚLA SMRTI s Denzelem Washingtonem, krásně béčkové finále s honičkou televizními kanály a soubojem s dálkovým ovladačem zase Svěrákův AKUMULÁTOR 1. Jeden z těch lepších Cravenů. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu si také zahrál americký pianista a skladatel John Tesh, který se objevil coby televizní hlasatel. (Terva)
  • Ve filmu si zahrála Heather Langenkamp, která z Wesem Cravenem spolupracovala ve třech filmech ze série Noční můre z Elm Street (Terva)
  • Poslední film z cyklu hororů o vrazích, kteří vstali z mrtvých po popravě na elektrickém křesle. Předchozími snímky byly Věznice (1987), Destroyer (1988) a The Horror Show (1989). (ČSFD)

Reklama

Reklama