Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi intímny pohľad do života (pocitov, posadnutosti, lásky, bolesti...) dvoch viktoriánskych básníkov,odhaľovaný dvojicou súčasných mladých vedcov. Zanechal vo mne silný dojem súcitu, so striedavými pocitmi pochopenia a nepochopenia ľudskej slabosti a sily. Ale mám v tom jasno: posadnutosť neprináša radosť a šťastie! Práve naopak! Je to bolesť a nešťastie v zlatom pozlátku pseudoradosti. Platí to nielen vo viktoriánskom období. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Nereálné, moc jednoduché, herecké složení. To měli nějaký jednoduchý to hledání souvislostí, ne? A že by si v paměti udrželi celou sbírku dopisů a básní, aby je mohli příhodně vytahovat z rukávu, to se mi taky nezdá. Navíc milostné problémy současné dvojice, no co to bylo? Děti? Možná, kdyby si s tím někdo dal více práe nebylo by to takové stupidní. ..to bylo jasný, že ta blondska bude potomek..on vlastně byl taky, něčí.. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes by se jakýkoliv film s Gwyneth Paltrow a Aaronem Eckahrtem stal velkým tahákem. Bohužel v době Posedlosti nebyl Eckhart tolik oblíben a Gwyneth nedokázala sama zvládnout tíhu celého filmu. Scénář naprosto ničemu nepomohl a právě jeho nudnost a nezajímavost je smrtelná rána pro celý film. není to nejhorší film, ale sledovat ho do konce vydrží opravdu málokdo a mnoho mu to stejně nedá. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tři milostné příběhy prolínající se v čase a prostoru.. tři osudy plné vášně, ale také bolesti, nejistoty, nedorozumění a omylů... neučesané obvyklým filmařským hřebenem, spíš tragické než pozlátkové, přesto s pramenem naděje... k dokonalosti tomu ještě kousek chyběl a ke konci trochu docházel dech, přesto se podařilo přenést na mě jako diváka, nejen kousek objevitelské dychtivosti a nadšení, ale také milostné okouzlení, jemuž podlehl básník Ash... vždyť kdo by odolal Jennifer Ehle, která tu jako Chrisabelle zazářila neobvyklou krásou, tajemnou, něžnou a křehkou, a během jediného záběru zcela zastínila i hvězdu Gwyneth Paltrow. I mě se zatajil dech na jeji magickou krásou.. :-) ... A taky má tenhle film nádherný trailer s geniálně použitou skladbou The Mystic's Dream Loreeny McKennitt... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Gwyneth je krásná, obzvláště když rozpustí své zlaté vlasy a do filmu se celkem dobře typově hodila. Aarona mám mnohem radši, když v LA hubí emzáky místo toho aby vyčerpaně hloubal nad tou či onou kudrdlinkou 150 let starých vešů a jako chlap se tu u mně tedy zcela znemožnil ! :-). Tvůrci filmu nám předhodili Viktoriánský přeslazený bonbónek, který i když byl dobře zabalen v krabici a uložen pod zemí, nechutná tak jak vypadá. Vlastně z něj zbyl jen takový prázdný obal, otisk času. Uvnitř nic. Film jmenující se posedlost by měl nabídnout mnohem více nežjen nudu, nudu a nudu. Za mne jsou to jen dva zapečetěné dopisy. * * ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama