Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

raimi 

všechny recenze uživatele

Další z nehorázně podhodnocených filmů. Moc se mi do něho nechtělo, myslel jsem si, že Hollywoodská produkce otupí Maasův specifický humor a vznikne jen další zbytečný remake, okleštěný ode všeho, co dělalo původní film zajímavým. Jak já se šeredně spletl. Maas si to pošéfoval pěkně. Krásná kamera, co chvíli nějakej vynalézavej záběr, vizuálně ten film šlape na jedničku. Herci výborní- James Marshal a Naomi Watts jsou velice příjemnej pár, a vidět u jednoho stolu Rona Perlmana s Michaelem Ironsidem, to je fanservis jako prase. Gore potěšilo, některý scény s výtahem jsou totálně over the top, to jsem nechápal, že mu tohle prošlo. No, a ten humor... Bože to je jako infúze umírajícímu, vidět v současný hyperkorektní době takový bomby. Například ta milá paní učitelka, ta teda rozjela naprosto šílenou etudu, že jsem se se smál jako blázen. Moc příjemnej film. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva ve všech ohledech, blbá až dementní zápletka, k tomu ještě špatně podaná - místo napětí nechtěný humor... A snad právě proto film působil stupidně zábavným dojmem. Ovšem měla jsem lepší věci na práci, takže jsem nedokoukala a nemyslím, že jsem o něco přišla. Za těch pár desítek minut pochechtávání - 25%. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobré obsazení, později atmosféra, napětí, pointa -začátek se zdá býti hodně stupidní, silně béčkový, hlavně ze začátku slabší hudba/// Oooh, tak tohle byla slušná magořina. Na první dojem to celé působí hodně lacině. Dementní chování postav, laciné lekačky. Celé to působilo jako výsměch a nebo film z 80tých let. Náhodou se ale přihodilo pár nehod, které bych řadil někam po bok filmu Nezvratný osud a začalo to být zajímavé. Postupně se dozvídáte více o postavách i více z příběhu. Začíná to být tajůplné a nějak se to zamotává. Poslední třetina je nakonec nejlepší. Spoustu akce, hudtná atmosféra a celkově dobrej, trošku nečekanej zážitek. A mimochodem nebyl to úplně typický americký film, réžie se prostě nezapře. Potěší účast Naomi Watts a pousmějete se nad nekolika hláškami, které se ve filmu najdou./// Celkem 66%/// ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-nizozemský snímek „Výtah smrti“ v sobě má dobrý potenciál, ale ukazuje se, že to bylo naprosto nezvládnuté. Tvůrci z toho chtěli udělat áčkový horor, a to se prostě nepovedlo. Je to zdlouhavá podívaná, která má zbytečné a nelogické postavy, divná odhalení a finále, které se jeví spíše otravným než jakýmkoli jiným. Příliš dlouhý a příliš špatný film na to, abyste mu věnovali čas. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jak už tomu bývá v Nizozemsku zvykem: pokud tu vznikne výborný thriller, potažmo horor, brzy se dočkáme toho, že jeho vlastní autor stvoří jeho hollywoodskou verzi. Zatímco např. Spoorloos George Sluizera až tak Zahádným zmizením zneváženo nebylo, Dick Maas svému povedenému De Liftu příliš neprospěl. Výtah smrti je koncipován jako míšenina popcornové podívané s černohumorným trashem a lépe funguje rozhodně druhá část této koncepce, ano výtah plný těhotných žen, slepec se zelenými vlasy mají cosi do sebe. Plodová voda, pomočivší se chlapec také snímek svým způsobem ochucují. Popcornová složka je ale zoufale okoukaná, odhadnutelná a nepříliš dobře zdramatizovaná. Ústřední herecká dvojka nepředvádí až na několik slovních výjimek nic převratného a závěrečná akční scéna nepůsobí ani akčně, ani humorně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Naomi Watts (Jennifer Evansová) se ve skutečnosti bojí výtahů. (HappySmile)
  • Ide o posledný film, v ktorom účinkuje Naomi Watts bez toho, aby bola slávnou herečkou. Prelomovým v jej kariére sa stal následný Mulholland Drive (2001), čo distibútor tohto filmu potom urýchlene využil a prominentne uviedol Wattsovej meno a fotografiu na obale DVD. (Arsenal83)
  • Když Jennifer a Mark najdou na Harvardově webové stránce informace o Gunterovi Steinbergovi, čtou zde, že se narodil 15. dubna 1951, což je také datum narození režiséra Dicka Maase. (HappySmile)

Reklama

Reklama