Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG - Dr. Lazarus ( Alan Rickman ) - Fred je mimo. Musíš to zabít, Jasone...... Komandér Taggart ( Tim Allen ) - Zabít? A jak bych to měl asi zabít?..... Tommy ( Daryl Mitchell ) - Vypíchni mu oči jako v díle dvacet dva!..... Komandér Taggart - Šutr nemá oči, Tommy! Tommy - Jdi mu po krku, puse, nějakých zranitelných místech!..... Komandér Taggart: Je to šutr! Nemá žádný zranitelný místa! ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní záležitost a jedna z nejlepších parodií vůbec. Jako fanoušek parodovaného žánru dostává pro diváka film úplně jiný rozměr a člověk se pak celou dobu vlastně směje sám sobě. Pečlivě vybrané obsazení podává úchvatný výkon a inteligentní scénář vám nedá oddechnout ani na minutku. Tohle je asi jediná komedie, při které jsem se musel alespoň usmívat od úplného začátku do poslední vteřiny. A Tim Allen je podle mě nejlepší komediální herec současnosti. Howgh. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Že sa budem takto plnohodnotne, priam skvele baviť na štvrťstoročie starej paródii na sériu, ktorú som nikdy nesledoval (a asi ani nebudem), tak to už je iná známka kvality! V rámci žánru ojedinelý výkon; narátali by sme ich takých jednou rukou a ešte by sa nám nejaký ten palec-dva zvýšili (okamžite mi napadnú len Limonádový Joe a Hot Fuzz). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám s láskou upečená ironie. Skvělá podívaná (v žádném případě parodie) především pro milovníky sci-fi. Výsměch i pocta všem Star Trekům v jednom. Podařilo se natočit snímek, který bravurně balancuje mezi těmito dvěma póly a mezi tím, jestli máte film brát vážně nebo ne. Výborný scénář, výborné herecké obsazení, založené i na tom, že herci fungují v přesně opačných rolích, než jsme zvyklí je vídat. Nepatřím mezi skalní Trekies, ale u tohohle se bavím královsky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je veľmi vydarená paródia, resp. pocta slávnemu seriálu, veď viete ktorému. Množstvo vydarených fórikov a narážok pre fanúšikov, mnohé z nich samozrejme fungujú aj samostatne, bez prehľadu v americkej sci-fi seriálovej tvorbe. Allen je na podobné crazy komédie ako stvorený, prečo je tu Weaver pochopí snáď každý ignorant. Dopad filmu mimo Ameriky ale nemôže byť tak silný, ako doma, čo som cítil aj ja na vlastnej koži. Z objektívneho hľadiska sa ale prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)
  • Design lodi NTE je založen na vzhledu odznaků ze seriálu Star Trek. (HellFire)
  • Velikým příznivcem filmu byl slavný spisovatel Terry Pratchett, který při své návštěvě Prahy v roce 2001 při diskuzi i remacích a pokračováních řekl, že "by se mi líbilo, kdyby natočili pokračování Galaxy Questu. Vloni jsem byl na Světovém conu science-fiction v Chicagu, kde získal cenu Hugo. V konkurenci Matrixu! Příznivci sci-fi ho zvolili, protože ten film je právě oslavou jich, fanoušků. Respektive fandovství. Zeptal jsem se jedné dívky na tom conu, jestli Galaxy Quest viděla, a ona odpověděla: 'To myslíte vážně? Já ten film žiju!' Některé cony opravdu vypadají přesně tak šíleně jako v tom filmu." (NIRO)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama