Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Přespříliš komplikovaný a do sebe zahleděný útvar, který kašle na neobeznámeného diváka a dává mu to dost očitě najevo. Při rezignaci na děj plný hlavních i vedlejších linií je možné nechat se opájet dravou vizuální složkou plnou agresivních nápadů, ale to je asi tak vše. Absolutní neznalost reálií a možností postav pro někoho může znamenat cestu plnou překvapení, v zásadě je to však spíše dosti nudné očekávání dalšího zlomu, které přerůstá v jistou přeplácanost. To, že film vykrádá co může není podstatné omílat, v dnešní době to dělá kde kdo a záleží jen na tom, jak dotyčný umí nakradené zboží zužitkovat. Ovšem klobouk dolů za vytřískání maxima z minima. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Nebudem porovnávať čo by spravil Hollywood a čo za veľdielo splodil Mosfiľm, len preto, že v CCCP sa tieto dielka nenatáčali od Leninovho skonu ... Pre mňa to bol len jeden hrozný zmätok s chaotickými zábermi, ktoré sa hrali na niečo viac, ako mali ... Najväčší humus bol pre mňa pohľad na žltý nákladiak s ohňom pri výfukoch .... To už aj Majka z Gurunu bola na tom lepšie .... Pozor - určite si tento film pozriem ešte raz a vôbec nevylučujem, že svoje hodnotenie pozmením .... alebo aj nie ..) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak napodruhy jsem se uz ve filmu orientoval a tudiz se i bavil daleko vic. Pribeh je sice podavanej docela zmatene, ale je solidni, triky taky nejsou spatny a Timur ma obcas nakej dobrej napad. Nejvetsi problem filmu je asi hlavni hrdina, to je neskutecnej chudak, kterej nic moc neumi a vypada jak kdyz ho vytahly nekde z kanalu. I kdyz celej film pusobi krapet jako vykradacka, tak je povedena a cela ta mytologie zni zajimave. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hrdina sci-fi povídky Dokonalý robot se usilovně snaží zkonstruovat robota, který by se zcela vyrovnal lidem. Nedaří se to a nedaří, pořád robotům něco lidského schází. Nakonec po dlouhém trápení na to konstruktér přijde. Aby se roboti vyrovnali lidem, musí se poškodit. Přestanou být dokonalí a stejně jako lidé začnou dělat chyby. Podobný příměr platí i pro Noční hlídku Timura Bekmambetova. Ten film má ve skutečnosti řadu nedostatků, schází mu větší rozpočet a některé scény bezostyšně napodobují známé zahraniční vzory. Hlavnímu hrdinovi schází charisma a scénář by si zasloužil dopilovat. Jenže přes všechny tyhle chyby je to snímek hodně sympatický. Ve Spojených státech by ho takhle natočit nedokázali. Ta bezútěšnost panelových sídlišť, špína v ulicích, strohé prostředí elektrárny, to všechno působí ve filmu autenticky. To, že film není obsazený filmovými hvězdami, v konečném výčtu filmu také prospívá. Snímek je natočen podle stejnojmenného románu Sergeje Lukjaněnka, který už před uvedením filmu do distribuce byl v Rusku velkým bestsellerem. Noční hlídka spojuje dva světy - ruské reálie a americké filmové představy o žánru fantasy a z obou si bere to lepší. Celkový dojem: 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,2miliónaTržby USA $1,502,188Tržby Celosvetovo $33,899,078Tržby za predaj DVD v USA $7,453,882 //počet predaných kusov 468,389║ Po technických stránkach celkom zvládnuté, po príbehovej dosť kostrbaté, nesúrodé. /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Snímek překonal všechny ruské rekordy návštěvnosti kin, ale o rok poději jej porazil další domácí titul, Turetskij gambit (r. Džanik Fajzijev). (imro)
  • Noční hlídka původně vznikala jako dvoudílný TV film, ale producenti nakonec usoudili, že vznikající materiál bude vhodný do kin. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama