Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že současný ruský film mám ráda. Jenže tento současný ruský film se sice odehrává v Moskvě a hrají v něm ruští herce, leč vypadá úplně stejně jako všechny ty hollywodské filmy pro nàctileté, které spolehlivě opakují jedno otřepané klišé za druhým. Ti zlí jsou vlastně upíři a ti hodní se od nich liší tím, že pijí krev sofistikovaněji, z termosky. Je to fantasy od tvůrců bez fantazie pro obdobně laděnou cílovou skupinu. Po celý film mi bylo naprosto jedno, zda zvítězí síly temna, nebo ty od světla. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelný, nudný a chaotický blábol. Příběh je rozbředlý do řady špatných a ještě horších scének, které ani po slepení nedávají dohromady celistvý děj a tak divák neustále tápe, co se to zrovna děje, proč tahla postava jedná jak jedná apd. Pokud někdo už po tomhle filmu označoval Bekmambetova za vizionáře, tak musí být blázen - copak je nevzhledné barevné ladění obrazu a nebezpečně časté zrychlování/zpomalování obrazu nějaké vizionářství? Ani ty Fincherovovské průlety domovním zvonkem či zapalováním auta mě nezaujaly...A to - poněvadž se považuji za nočního tvora - jsem čekal jeden z filmů mého života :-) ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zmatek nad zmatek....no a co.... pro mě to byla vizuální podívaná, ketrou jsem nečekal a když už musím a chci srovnat MOSFILM s Hollywoodem, tak mezi rozpočtem Hollywoodu a ruských filmů je maximální nepříměr, srovnávat to asi nelze, co se týče nápadů, obrazového zpracování může i se svými miliardovými rozpočty Hollywood zaupířit.... stejně o dělá... :-) Mně se Nočnyj dozor jako nápad i ztvárněním líbil.... A navíc Nescafé chutná díky product placementu jak denním, tak nočním... :-) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Wow! Nochnoj dozor je IMHO podobné překvapení jako Kontroll a zároveň důkaz, že ve východní Evropě může vzniknout kvalitní thriller (ať už akční, nebo fantasy). Ale myslím, že i podle obecných měřítek je ND velmi povedený film. Zápletka je docela zajímavá, konec překvapující (ano, těším se na další díly), herci sympatičtí, ruština mi nevadila, režie nápaditá a velmi dobře zvládnutá, fincherovské průlety kamer jsou cool ;-) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na ruske pomery celkom slusny fantasy filmik so slusnymi efektami. Mozno bol ten scenar trosku komplikovany, ale vdaka efektom a napinavemu deju si u mna udrzal napinavu atmosferu. Uz dnes sa tesim na pokracovanie, ktore som zatial nevidel. Chcel by som naozaj vediet, aky blockbuster by dokazal natocit reziser Bekmambetov, ak by dostal slusny americky rozpocet :-) 29.11.2007 ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Od režiséra Timura Bekmambetova jsme u nás před Denní hlídkou mohli vidět svérázný historický film Gladiatrix (2001). Doma ale byl už dávno hvězdou, protože má za sebou stovky videoklipů a reklam, za což získal pověst ruského Ridley Scotta. (imro)
  • Snímek překonal všechny ruské rekordy návštěvnosti kin, ale o rok poději jej porazil další domácí titul, Turetskij gambit (r. Džanik Fajzijev). (imro)
  • Film vznikl podle stejnojmenného prvního dílu i u nás známé úspěšné série pěti knih Sergeje Lukyanenka. Pokračováními jsou „Denní hlídka“, "Šerá hlídka", "Temná hlídka" a "Poslední hlídka". Tyto knihy, kterých se jen v Rusku prodalo téměř 3 miliony výtisku, budou též zfilmovany a mluví se i o americkém remaku. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama