Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z romantických komedií, co mě absolutně minula: koukatelná nuda s pár vtipnými momenty, možná ne tak hloupá a naivní jako jiné lemoňády, přesto nemám nejmenší zájem si tuto podívanou někdy zopakovat. Sorry, že kazím hodnocení, prostě mě tenhle typ filmů nebere (a to jsem přesně cílová skupina... holt nejsem normální;-)). Slyším chválu, superlativa, čekám nějakou bombu a ona je to zas jen ta samá odrhovačka, kterak ošklivá zkrásněla, stala se úspěšnou a omotala si kolem prstu bohatého fešáka (nebo dva) a jestli neumřela, natočila pokračování a žije dodnes... Zííív. 51% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz clovek chce kouknout na romantickou komedii, tak je fakt asi nejlepsi vybrat si nakou anglickou a tohle neni vyjimkou. Navic obsazeni Zellweger bylo vylozene stesti, ta je naprosto dokonala, i kdyz dela samy prusery, cloveku je zkratka sympaticka, misto aby ji chtel zastrelit. A co se tyce Granta, tak tomuhle tyhle role dou a tady nastesti nehraje moc velkyho slusnaka, coz jsou taky body k dobru. Dal jeste musim pochvalit prijemnou hudbu. Problem je, ze zhruba po 50 minutach narvanejch perfektnima forama film sklouzne krapet vic do romantickyho zanru a vtipu ubyde. Kdyby se to nestalo, tak uvazuju o maximalnim hodnoceni, ale takle jen za 4*. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do kina mě tenkrát zlákalo jméno scénáristy Richarda Curtise a účast hugha Granta, ale po vesměs nemilých zkušenostech s žánrem za poslední období jsem radši nic neočekával. Odcházel jsem ale tak nadšený a rozesmátý, že jsem si okamžitě koupil předlohu. Román, kterému jsem se před tím dlouho vyhýbal, protože jsem si podle názvu a designu obálky myslel, že je to jen nějaké limonádové čtení pro ženy. Velký omyl! Je to regulérní humoristický román s právě tím druhem sebezničujícího humoru, kterého si tak cením na Angličanech. Helen Fieldingová nedělá z Bridget ani nyvou romantickou Popelku, ale ani bezskrupulózní feministku, naopak se oběma těmto extrémům systematicky vysmívá. A je s podivem, že tak důsledně literární humor se povedlo převést do filmu. Kdyby byl založený jen na zinscenování situací z knihy, nebylo by o čem mluvit, ale vtip je v tom, jak se do filmu transponovalo autorské vyprávění, vnitřní stavy a nálady hrdinky. Díky přiléhavě vybrané hudbě, Bridgetiným představám, větám z deníku přímo na obraze atd. Druhý díl se o to snažil taky, jenže už jen mechanicky, bez empatie k Bridget. První díl považuju za jeden z novodobých pilířů žánru. 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jo ta naše Bridget ... to je ikona všech britských mladých žen, kterým vadí jejich (nad)váha a které "vzrušuje" jejich nadřízený. Renée Zellweger je skvělá herečka a vedle Návratu do Cold Mountain je tohle její další životní a nezapomenutelná role. Díky ní dostala Bridget neskonale dobrý rozměr. Její trapasy, přeřeky, matka ("Prazvláštní bytost z dob kdy nakládané okurky byly vrcholem dokonalosti."), lásky a kamarádi ... no prostě lahoda pro všechny smysly. Když Bridget zpívala na večírku v jistém ehm ... podnapilém stavu, tak jsem se válel smíchy jako u málokteré komedie. Prostě Britové produkují nejen nejlepší kriminálky (Midsomer a Poirot), či romantiky (Láska nebeská), ale jejich komedie také dosahují vysokých kvalit a dokáží diváka ohromit elegantním britským humorem a prostředím. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy Daniel Cleaver (Hugh Grant) vbíhá do výtahu, kde bude sahat Bridget (Renée Zellweger) na zadek, má na očích brýle. Když se ve výtahu otočí, už brýle nemá. (Mr.Hudson)
  • Renée Zellweger (Bridget Jones) mluvila britským přízvukem i v době mezi natáčením. Svým přirozeným hlasem i přízvukem promluvila poprvé až na závěrečném večírku po natáčení. Hugh Grant (Daniel Cleaver) ho popsal jako "divné zvuky". (don corleone)
  • Kvůli velkým váhovým výkyvům byla Renée Zellweger (Bridget Jones) bulvárem označena za mentální anorektičku či osobu, která se chronicky přejídá. Vše však bylo spojeno jen s přípravou na roli ve filmu. (LoLaa)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama